Buca'nın Atık Avcıları İş Başında - Son Dakika
Güncel

Buca'nın Atık Avcıları İş Başında

Buca\'nın Atık Avcıları İş Başında

Buca Belediyesi, ambalaj atıklarının kaynağında toplanarak ekonomiye tekrar kazandırılması için ilçe genelinde geri dönüşüm çalışmalarına başladı.

19.08.2015 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Atıklar Evlerde Ayrıştırılacak"

Buca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, konutlara mekan içi geri dönüşüm kutusu dağıtıp, özellikle projenin yapı taşı olan kadınlarla bilgilendirme görüşmeleri yapıyor.

Buca Belediyesi, atıklar ve çöplerin aynı şey olmadığının bilincini Bucalı vatandaşlara kazandırmak amacıyla her apartmanda geri dönüşüm noktası oluşturup, geri dönüşüm kutusu dağıtımına başladı. Halkı bilinçlendirmek amacıyla kapı kapı dolaşarak, gerek broşürle gerekse birebir görüşmelerle Bucalılara geri dönüşümü anlatan Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, kağıt, karton, cam, metal, plastik gibi geri dönüşerek, ekonomiye kazandırılabilecek atıkları toplayarak apartmanlarındaki dönüşüm kutularına atmaları tavsiyesinde bulundu.

Pilot bölge olarak Cumhuriyet Mahallesi'nde başlatılan proje ile atıkların evlerden başlayarak ayrıştırılması hedefleniyor. Biriken ambalaj atıkları her gün saat 19.00 ve 21.00 arası yetkili ekipler tarafından apartmanlardan toplanacak.
Projede etkin rol üstlenen kadınlar ise geri dönüşüm konusundaki çalışmalarından dolayı Buca Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Milli servetimizi ekonomiye tekrar kazandırdıkları ve daha temiz bir çevre konusunda bizleri bilgilendirdikleri için belediyemize şükranlarımızı sunuyoruz" diye duygularını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Buca'nın Atık Avcıları İş Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement