Buharkent Belediyesi Ödüllü Şiir Yarışması Düzenliyor - Son Dakika
Yerel

Buharkent Belediyesi Ödüllü Şiir Yarışması Düzenliyor

Buharkent Belediyesi Ödüllü Şiir Yarışması Düzenliyor

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Aydın İncirinin tanıtımını yapmak için festival programı kapsamında incir konulu şiir yarışması düzenlediklerini belirtti.

27.06.2015 03:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Aydın İncirinin tanıtımını yapmak için festival programı kapsamında incir konulu şiir yarışması düzenlediklerini belirtti.

Yarışmaya 18 yaşını doldurmuş, Seçici Kurul Üyeleri, Buharkent Belediyesi çalışanları ve birinci derece yakınları haricindeki kişiler katılabilirken, şiir için hece veya serbest vezinle yazılmış ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması şartı konuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol "En fazla bir şiirle yarışmaya katılabilecek olan yarışmacılar şiirlerini, 10 kıtayı veya 40 satırı geçmeyecek şekilde, Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto bilgisayarda yazılarak, 6 nüsha olarak hazırlamalıdır. Şiir metninin üzerine ad, soyad ve şairin bilinen mahlası yazılmazken sadece rumuz yazılabilecek. Rumuzun yanına karışıklığa meydan vermemek için 3 rakamdan oluşan bir sayı eklenmelidir. Örneğin: buharkent009 gibi. Yarışmacılar; kullandıkları rumuzu, ad ve soyadlarını, fotoğraflı öz geçmişlerini, adres ve telefon bilgilerini, üzerine sadece rumuzlarını yazdıkları kapalı 1. zarfa koyarken, 6 nüshalı şiirlerinin çıktısını koydukları üzerinde yine rumuz yazılı 2.zarf ile Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği P.K. 78 Efeler- Aydın adresine ya taahhütlü yada kargo ile gönderebilecekler. Yarışmaya katılmak isteyenler eserlerini en geç 24 Temmuz 2015 Cuma günü saat 17.00' a kadar postayla yada kargoyla teslim etmesi gerekirken bu tarihten sonra gönderilen eserler değerlendirme dışında kalacak" dedi.

ÖDÜLLER BUHARKENT İNCİR FESTİVALİ'NDE VERİLECEK

Mehmet Erol, "Yarışmada dereceye giren şairler 7 Ağustos tarihinde yapılacak olan Buharkent İncir Festivali'nde ödüllendirilerek plaket takdim edeceğiz. Yarışma sonucunda; 1. şair, 1 adet laptop, 2. şair, 1 adet fotoğraf makinesi, 3. şair, 1 adet tablet bilgisayar ile ödüllendirilirken mansiyon ödülü alan 3 kişiye kitap seti hediye edeceğiz" dedi.

ÖN ELEMEYİ GEÇEN ŞİİRLER KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

Açıklamanın devamında "Yarışmaya gönderilen şiirler yarışma sonuçlandıktan sonra, ön elemeye tabi tutulacak ön elemeyi geçen şiirler "Buharkent ve İncir Şiirleri" adlı kitap haline getirilip yayınlanarak 2015 yılı sene sonuna kadar katılımcılara, okullara kütüphanelere okuyuculara ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Bu yayından dolayı şairler telif hakkı talep edemezler. Şartnameye uymayan şiirler değerlendirmeye alınmayacaktır. Tüm eserlerin her türlü kullanım hakkı Buharkent Belediyesi'ne aittir. Şartnamede belirtilmeyen konularda Seçici Kurul kararı geçerlidir.Şiirlerin sorumluluğu yazarlarına aittir" ibaresi yer aldı.

Seçim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Şükrü Öksüz, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı (Şair-Yazar-Gazeteci), Naim Özdamar, Emekli Edebiyat Öğretmeni Şair, Beyhan Erdoğan, Emekli Edebiyat Öğretmeni Şair, Sermet Apaydın, Emekli Öğretmen Şair ve Yaşar Uyar, Emekli Öğretmen Şair, Halk Ozanı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buharkent Belediyesi Ödüllü Şiir Yarışması Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement