BÜMED MEÇ OKULLARI'NDAN 'DOSTUM MATEMATİK' KONFERANSI - Son Dakika
Advertorial

BÜMED MEÇ OKULLARI'NDAN 'DOSTUM MATEMATİK' KONFERANSI

BÜMED MEÇ OKULLARI\'NDAN \'DOSTUM MATEMATİK\' KONFERANSI

Matematik dostunuz olsun...

28.10.2015 12:17  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

İlkokulda matematiği sevdirerek öğretme üzerine akademik projesini sürdüren BÜMED MEÇ Okulları, matematik eğitiminin duayenlerinin katılacağı 'Dostum Matematik' Konferansı düzenliyor. Uluslararası etkinlik 7 Kasım'da Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek. BÜMED MEÇ ayrıca, okullarında Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte bir yıldır pilot çalışmasını yürüttükleri 'yeni matematik projesinin' sonuçlarını yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacak.

Çocukların ilkokuldan itibaren matematik ile dost olmaları ve matematiksel düşünme becerilerine sahip bireyler yetiştirmek hedefiyle uzun süredir çalışmalarını sürdürenBÜMED MEÇ Okulları (Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği Merak Eden Çocuk Okulları), 'Dostum Matematik' Konferansı düzenliyor. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü'nden matematik eğitimi alanında uzman danışmanlar tarafından Matematik Öğretimi Geliştirme Projesi yürüten MEÇ Okulları, şimdi de uluslararası matematik konferansına imza atıyor.

BÜMED MEÇ Okulları, 7 Kasım 2015 Cumartesi günü, Boğaziçi Üniversitesi Albert LongHall'da "Dostum Matematik: İlkokulda Matematiksel Düşünme Becerilerinin Kazandırılması Konferansı" düzenliyor. Yurt içi ve yurt dışından matematik eğitiminde uzman akademisyenlerin katılacağı konferansta, MEÇ Okulları'nın ilkokulda matematik eğitimini en iyi şekilde verme hedefi kapsamında yürüttüğü proje ve yaklaşımlar paylaşılacak.

BÜMED MEÇ Okulları Okullar Müdürü Faika Yelda Acarbay "Okulumuzda yaptığımız çalışmaları paylaşmak amacıyla konferans fikrini geliştirdik. Amacımız öğrencilerimizin matematik endişesi yaşamadan, hevesli öğrenenler olmaları, matematiği somutlaştırarak öğrenmeleri ve kendilerine güvenmeleridir. Matematiğin günlük yaşamımızın nasıl içinde olduğunu gözler önüne serecek, çapı açısından Türkiye'de ilk kez düzenlenecek bir etkinliğe imza atacağız" diye konuşuyor.

MATEMATİĞİN DUAYENLERİ KATILIYOR

'Dostum Matematik' Konferansı'na; matematik eğitiminin duayenleri Prof. Dr. Sinan Olkun, Yard. Doç. Dr. Engin Alder ve Dr. MarjorieHenningsen konuşmacı olarak katılacak. Uzman akademisyenler, ilkokul matematiğinin temel bileşenleri ve güncel matematik öğretim yaklaşımları hakkında konuşmalar yapacak. Konferansta ayrıca matematik, mühendislik ve matematik eğitimi gibi farklı alanlardan uzmanların, ilkokul matematiğini ve burada atılan matematiksel temellerin hayatın ilerleyen dönemlerindeki yansımalarını tartışacağı bir panel ile soru cevap bölümü de olacak. Panele yine matematik eğitiminde uzman isimler Prof. Emine Erktin, Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos, Doç. Dr. Zeynep Kızıltepe ve Yardımcı Doç. Dr. Serdar Altok katılacak.


Son Dakika Advertorial BÜMED MEÇ OKULLARI'NDAN 'DOSTUM MATEMATİK' KONFERANSI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement