Bursa'da Telefon Dolandırıcıları, Dolandırdıkları Kadını İkinci Defa Arayınca Yakayı Ele Verdi - Son Dakika
3.Sayfa

Bursa'da Telefon Dolandırıcıları, Dolandırdıkları Kadını İkinci Defa Arayınca Yakayı Ele Verdi

Bursa'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, daha önce 30 bin lira parasını aldıkları 67 yaşındaki kadını ikinci defa arayınca yakayı ele verdi.

15.12.2017 21:10  Güncelleme: 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, 67 yaşındaki M.Ö. adlı kadını ikinci kez dolandırmak isterken yakalandı.

ÖNCE PARASINI ALDILAR, SONRA ALTININ VAR MI DİYE SORDU

Bursa'da M.Ö.'yü arayıp, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, adına 28 adet telefon hattı açıldığını söyledi. M.Ö.'den hesabındaki paraları çekip sivil polislere teslim etmesi istendi. M.Ö., bankadan 30 bin lira çekip, polis sandığı kişilere verdi. M.Ö.'yü bir süre sonra arayan aynı kişiler, altınları olup olmadığını sordu.

POLİSİ ARAYIP HABER VERDİ

Altınlarının olmadığını ancak bankada 248 bin lira daha parasının olduğunu söyleyen M.Ö.'den bu parayı çekmesini isteyen kişiler, ertesi gün bu paraları da almak için arayacaklarını söyledi. M.Ö. akşam eve gelen oğluna durumu anlattı, polise haber verildi. M.Ö.,, ertesi gün polisle iş birliği yapıp, dolandırıcıların yönlendirmesiyle belirlenen bankaya gidip evine döndü ve beklemeye başladı.

PARAYI ALMAYA GELEN DOLANDIRICILAR YAKALANDI

Parayı almak için gelen A.K. ile birlikte hareket ettikleri belirlenen Ş.L. ve İ.H. polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin İstanbul'dan Bursa'ya gelerek dolandırıcılık yaptığı öğrenildi. Şüphelilerden İ.H.'nin merkez Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde başka bir kişinin aynı yöntemle 8 bin TL, 275 euro, 2 bilezik, 10 çeyrek altın, 2 Cumhuriyet altını, 1 adet bilezik, 1 kolye, 2 adet yüzüğünü dolandırdığı ortayı çıktı.

GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ

İ.H.'nin kendini polis ve savcı olarak tanıtıp, bir başka kişinin daha 6 bin 800 dolar parasını dolandırdığı belirlendi. Emniyetteki sorgulamaları biten Ş.L, A.K. ve İ.H. adliyeye sevk edildi. Bu arada şüphelilerin parayı almaya gelme anları da güvenlik kameraları ile görüntülendi.

Bursa\'da Telefon Dolandırıcıları, Dolandırdıkları Kadını İkinci Defa Arayınca Yakayı Ele Verdi
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Bursa'da Telefon Dolandırıcıları, Dolandırdıkları Kadını İkinci Defa Arayınca Yakayı Ele Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement