Bursa Apartman Dairesi Değil Tavuk Kümesi - Son Dakika
Güncel

Bursa Apartman Dairesi Değil Tavuk Kümesi

Bursa Apartman Dairesi Değil Tavuk Kümesi

Apartman dairesi değil tavuk kümesiBURSA, (DHA) ? BURSA'da Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine gittikleri adreste şok bir görüntüyle karşılaştı.

26.05.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apartman dairesi değil tavuk kümesi

BURSA, (DHA) ? BURSA'da Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine gittikleri adreste şok bir görüntüyle karşılaştı. 4 katlı bir apartmanın üst katının tavuk kümesine dönüştürülmüş olduğunu gören zabıta ekipleri tavukları tek tek yakalayıp boşalttıktan sonra, evi temizleyip dezenfekte etti.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede çok farklı bir operasyona imza attı. Zabıta ekipleri yoğun koku ve horoz sesleri şikayeti üzerine Alacahırka Mahallesi İbrahim Bey Sokak'taki 4 katlı apartmana gitti. Daha önce degeldikleri adreste, apartman sahipleri tarafından arama kararı olmadığı gerekçesi ile binaya sokulmayan zabıta ekipleri, bu kez tedbirli davrandı. Mahkemeden alınan arama kararı ve polis eşliğinde şikayetin geldiği eve giden ekipler, önce ev sahibi 75 yaşındaki Sacide Fidan ve 35 yaşındaki oğlu İlyas Fidan'a mahkemenin arama kararını gösterdi. Zabıta ve polisi kapıda gören İlyas Fidan, kapıyı açıp arama karını inceledikten sonra, ekipler apartmana girdi.

Ev sahibi Fidan'a binanın giriş katınınn kapısını açtıran ekipler, daireden yayılan pis koku ve tavuk kümesini andıran görüntü karşısında şok oldu. İçeride tavuk göremeyen ekipler ev sahibi Sacide Fidan ve oğluna tavukların nerede olduğunu sordu. Tavukları yakınlarına verdiklerini söyleyen anne oğulun sözlerine inanmayan ekipler, bu kaz 4. kata çıkarak daireyi açtırdılar. Kapının açılması ile birlikte apartman dairesinde bulunan tavuk ve horozları gören ekipler ikinci bir şok yaşadı. İçerisi tam bir tavuk kümesine dönüştürülmüş dairenin bazı odaları kafeslerle ayrılmış, tavuklar için odaya tünekler yerleştirilmişti. İçeride bulunan koltuk ve diğer eşyaların üzerinde dolanan tavuklardan yayılan ağır koku, ekiplere oldukça zor anlar yaşattı. Maskelerle girdikleri dairede nefes almakta zorlanan ekipler, içerideki 50'ye yakın tavuğa el koydu.

Karşılaştıkları manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşayan ekipler, dairede bulunan tavukları tek tek yakalayarak dışarıya çıkarttı. Herhangi bir sorunun yaşanmadığı yarım saatlik tavuk operasyonu sonucunda el konulan tavuklar, Osmangazi Belediyesi'nin hayvan toplama aracına koyularak Botanik Park'taki Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi. Tavukların yakalanıp çıkartılmasının ardından belediye temizlik işleri müdürlüğüne bağlı ekipler, daireleri boşaltıp temizledi. Tavuk pisliğinden arındırılan evler, daha sonra dezenfekte edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Apartman Dairesi Değil Tavuk Kümesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement