Bursa Bilişimde Örnek - Son Dakika
Güncel

Bursa Bilişimde Örnek

Teknik gezi kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında uygulanan işleyiş ve ilgili mevzuatlar hakkında toplantı yapıldı.

26.11.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Aykome Şube Müdürlüğü, elektronik haberleşme istasyonlarına kent ve yapı estetiği ile elektronik haberleşme hizmetinin gerekleri dikkate alınarak ücret karşılığında yer seçim belgesi verme yetkisi ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi almak Bilgi İşlem Daire Başkanlığına teknik gezi düzenledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürü Ali Coroz, Fiber Alt Yapı Şefi Şahin Karaatak, İnşaat Teknikeri Hasan Sansar, Makine Teknikeri Filiz Tunçeli, Bilgisayar Teknikeri Ahmet Cangül katılırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Kemal Alioğlu, Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürü Ahmet Hüsamettin Ede, AYKOME Şube Müdürü Ferit Çam, Elektronik Mühendisi Demet Gavaz, Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Ömer Yıldız, Elektronik Teknikeri Tamer İmamoğlu ve Bilgisayar Teknikeri Melih Bayram katılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Kemal Alioğlu, 2006 yılından beri geçiş hakkı uygulamalarının sürekli olarak içinde olduklarını belirterek, "6360 sayılı kanunun yürürlük tarihinden itibaren de Bursa Büyükşehir sınırları içinde elektronik ve haberleşme yer seçim belgesi verilmesi süreçlerini daire başkanlığında kurulan bir komisyon eliyle yürütülmektedir. Yer seçim izni verilmeden önce mevzuat düzenleyici kurumu olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan güvenlik sertifikası alınmış olması aranmaktadır. İzin süreçlerini yürütmekle birlikte, gerek vatandaşlardan, gerekse diğer kurum ve kuruluşlardan gelen şikayetler için de incelemeler yapmaktayız. Hatta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan elektro manyetik alan ölçüm yetkisi alarak, şikayete konu olan yerlerde elektro manyetik alan ölçümü yaparak şikayet sahiplerine bilgi veriyoruz" dedi.

Toplantıda; GSM sistemleri süreçleri, geçiş hakkı alt yapı süreçleri, şikayet yönetimi süreçleri, konu ile ilgili kanun ve yönetmelikler ile ilgili bilgi ve örnek belge paylaşımı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürü Ali Coroz, paylaşılan bilgi ve belgelerin yapacakları uygulamalarda örnek teşkil edeceğini ve bu paylaşımlar için Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, konu ile ilgili belediyeye ilgili GSM ve alt yapı firmalarından gelen taleplere nasıl bir süreç uygulayacaklarını farklı belediyelerden de araştırdıklarını, Bursa Büyükşehir Belediyesinin bilgi paylaşımları ve yaptığı uygulamaların diğer belediyelere örnek olduğunu iletmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Bilişimde Örnek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement