Bursa'da Öğrencilerin, "Kaynağı Belirsiz Kokudan" Etkilendikleri İddiası - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Öğrencilerin, "Kaynağı Belirsiz Kokudan" Etkilendikleri İddiası

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş: "Malzemeler bertaraf edilmek üzere açıldığı esnada, bir varil saydam görünümlü farklı malzeme, yoğun kokusuyla fark edilmiş ve akabinde hemen malzemenin üzeri koku sızdırmayacak şekilde kapatılmıştır.

20.03.2014 15:01

Merkez Yıldırım ilçesinde yayılan ve bazı öğrencilerin etkilenmesine yol açan kokunun, Bursa Çimento A.Ş'ye ait tesisten açığa çıktığı bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, kokunun, bertaraf edilecek atık malzemenin bulunduğu varillerden birinin kapağı açılınca yayıldığı duyurularak, şunlar kaydedildi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığından almış olduğumuz atık bertarafı ile ilgili lisansımız kapsamında 19 Mart tarihinde 08 01 13 boya çamuru kodlu malzemeler, alternatif yakıt olarak kullanılmak üzere firmamıza varillerle giriş yapmıştır. 20 Mart tarihinde malzemeler bertaraf edilmek üzere açıldığı esnada, bir varil saydam görünümlü farklı malzeme, yoğun kokusuyla fark edilmiş ve akabinde hemen malzemenin üzeri koku sızdırmayacak şekilde kapatılmıştır. Lisanslı olarak kullanımımızda olmayan bir malzeme olduğu anlaşılmıştır. Olay üzerindeki incelemeler halen devam etmektedir. İnisiyatifimiz dışında gelişen bu durumdan dolayı kamuoyuna üzüntülerimizi bildiririz." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Öğrencilerin, 'Kaynağı Belirsiz Kokudan' Etkilendikleri İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement