Bursa'da Polisin Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Polisin Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçeğini aratmadı.

19.11.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Yolçatı Özel Harekat Eğitim Alanı'nda 628 emniyet mensubunun katılımıyla gerçekleşen tatbikatta ilk olarak çevik kuvvet ekiplerine olaylara müdahale teknikleri, havai fişek ve patlayıcılar hakkında bilgi verildi. Daha sonra bir grup polis, senaryo gereği protestocu rolünü üstlendi.

Slogan atarak yürüyen göstericiler, çevik kuvvet ekiplerince durdurulmak istendi. Uyarılara rağmen durmayan bu kişilere, çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada gruptan bazıları gözaltına alındı.

Müdahalenin ardından geri çekilen eylemciler, lastik yakıp bariyer kurarak yolu kapattı. Göstericilerin taş, ses bombası ve molotofkokteyli atarak yolu kapatması üzerine yeniden harekete geçen ekipler, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale ederek grubu dağıttı.

Göstericiler tarafından yakılan lastikler, TOMA'lar tarafından söndürüldü. Bu sırada bir TOMA'ya isabet eden molotofkokteyli, yine aracın kendi kendini söndürme özelliği kullanılarak söndürüldü.

Tatbikatı izleyen İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Toplumsal olaylara müdahale konusunda tatbikatlar düzenliyoruz. Bu tatbikatlarımıza görsellikler de katıyoruz. Eğitim anlamında sahada karşılaştıkları şeyleri tatbikat alanında da karşılaştırıyoruz. Bu şekilde arkadaşlarımızın eğitimlerini geliştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Polisin Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement