Bursa'daki Terör Saldırısı - Vali Münir Karaloğlu - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki Terör Saldırısı - Vali Münir Karaloğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Vali Münir Karaloğlu'nun açıklaması Detay görüntüler Bursa'daki terör saldırısı Vali Karaloğlu: "Şu anda 6'sı Muradiye Devlet Hastanesi, diğerleri Çekirge Devlet Hastanesi ve Şevket Yılmaz Hastanesinde olmak üzere 8 vatandaşımızın yatakta tedavisi devam ediyor.

27.04.2016 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vali Münir Karaloğlu'nun açıklaması

Detay görüntüler Bursa'daki terör saldırısı

Vali Karaloğlu:

"Şu anda 6'sı Muradiye Devlet Hastanesi, diğerleri Çekirge Devlet Hastanesi ve Şevket Yılmaz Hastanesinde olmak üzere 8 vatandaşımızın yatakta tedavisi devam ediyor. Hayati tehlikesi olan yaralımız yok şükürler olsun"

"Tek kadın, kendisini parçalayan tek bir terörist. Bunlar, o patlama esnasında vatandaşların panik olarak gördüğü şeylerdir. Bizim tespitimiz, şu an için tek kişi ama çalışmalar devam ediyor"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'daki patlamaya ilişkin, "Şu anda 6'sı Muradiye Devlet Hastanesi, diğerleri Çekirge Devlet Hastanesi ve Şevket Yılmaz Hastanesinde olmak üzere 8 vatandaşımızın yatakta tedavisi devam ediyor. Hayati tehlikesi olan yaralımız yok şükürler olsun." dedi.

Terör saldırısının meydana geldiği Ulu Cami'nin batı kapısı civarında incelemelerde bulunan Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'dan bilgi aldı.

Daha sonra Muradiye Devlet Hastanesine geçen ve burada tedavileri süren yaralıları ziyaret eden Karaloğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Karaloğlu, saat 17.26 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami civarında canlı bomba olduğu düşünülen kadın teröristin üzerindeki düzeneği patlattığını belirtti.

"Hayati tehlikesi olan yaralımız yok"

Karaloğlu, "Şu anda 6'sı Muradiye Devlet Hastanesi, diğerleri Çekirge Devlet Hastanesi ve Şevket Yılmaz Hastanesinde olmak üzere 8 vatandaşımızın yatakta tedavisi devam ediyor. Hayati tehlikesi olan yaralımız yok şükürler olsun. Bu arkadaşların bir kısmının çok hafif işitmeye bağlı problemleri var. Bir kısmında travmatik problemler var. Hastaneler, hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız hastalarla ilgileniyor" diye konuştu.

"Şu anda olay çok yeni"

Hayati tehlikesi bulunan hasta olmadığını belirten Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Teröristin kimliği ve örgütüyle ilgili çalışmalar, şu anda emniyet çalışanlarımız tarafından devam ettiriliyor. Olay yeri inceleme ekibimiz, Cumhuriyet savcımızın denetiminde inceleme çalışmalarını devam ettiriyor. Ümit ediyorum ki kısa süre içinde hem terörist hem örgütüyle ilgili kamuoyuna kesin sonuç elde ettiğimizde bilgisini veririz. Şu anda olay çok yeni. Verebileceğim bilgiler bundan ibaret. Çalışmalar devam ediyor. Netleştikçe sizlerle paylaşacağız. Zaten biliyorsunuz hızlı bir şekilde kamuoyuyla bilgileri paylaştık. Bundan sonra da netleştikçe bilgileri paylaşacağız. Onun dışında şu an açıklayacağım yeni bir şey yok."

"Tek terörist"

Karaloğlu, bir gazetecinin "Teröristlerin 3 kişi oldukları söyleniyor" sözleri üzerine ise şu ifadeleri kullandı:

"Hayır, tek kişi terörist. Tek kadın, kendisini parçalayan tek bir terörist. Bunlar, o patlama esnasında vatandaşların panik olarak gördüğü şeylerdir. Bizim tespitimiz, şu an için tek kişi ama çalışmalar devam ediyor. Yeni bir gelişme olursa paylaşacağız. İncelemeler devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcımız, emniyet mensuplarımız olay yerinde."

Vali Karaloğlu, ölen teröristin yaşını soran bir gazeteciye, "Şu anda paylaşmamız uygun değil, çalışmalara etki eder. Verebileceğimiz bilgiler kadın terörist ama yaşı, memleketi, bunlar çalışmalar netleşince belli olacak." cevabını verdi.

Bursa\'daki Terör Saldırısı - Vali Münir Karaloğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'daki Terör Saldırısı - Vali Münir Karaloğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement