Bursa'daki Trafik Kazası - Son Dakika
Yerel

Bursa'daki Trafik Kazası

Geçen hafta otomobilin yol kenarındaki otobüs durağına girmesi sonucu ölen 2 öğrencinin arkadaşlarının da bulunduğu çok sayıda kişi, tepki amacıyla kazanın meydana geldiği bölgede eylem yaptı.

20.04.2014 18:17

Bursa'da, geçen hafta otomobilin yol kenarındaki otobüs durağına girmesi sonucu ölen 2 öğrencinin arkadaşlarının da bulunduğu çok sayıda kişi, tepki amacıyla kazanın meydana geldiği bölgede eylem yaptı.

Merkez Nilüfer ilçesinde kazanın meydana geldiği yolun karşısında toplanan yaklaşık 500 kişi, ellerindeki pankartlarla, sloganlar atarak kazanın yaşandığı durağın önüne yürüdü.

Kazada ölen Serkan Alkan'ın babası Kenan Alkan, "Uğruna nice emekler verilmiş kardeşlerimizi, ağabeylerimizi, annelerimizi, babalarımızı bu canavara kurban verdik. Bu canavara 'dur' demenin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Bursamızda durak kazaları artmıştır. Yaşadığımız son olay ve benzeri kazaların önlenebilmesi için büyükşehir belediyemiz, Nilüfer belediyemiz ve valiliğimizden çalışmalarda bulunmalarını temenni ediyoruz. Biz duraklarda ölümü değil, otobüsü beklemek istiyoruz" dedi.

Eyleme destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise "Bu yol üzerinde bulunan birçok durak var. Yıllar önce aslında bizler de söyledik. Bu yol üzerinde 'bat-çıkların' yapılması hızı yavaşlatan değil, tam tersine hızı arttıran birer yer olacaktır. Bat-çıkların kontrollü olması ya da bat-çık yapılmaması ama düzenli belirli bir hızla seyahat eden araç sistemine yönelinmesini arzu etmiştik. Ama gerçekleşmedi bat-çıklar yapıldı" diye konuştu.

Geçen hafta meydana gelen kazada, Reşit İrfan E'nin kullandığı 34 FL 0744 plakalı otomobil, İzmir-Bursa karayolu Nilüfer Metro İstasyonu mevkisinde sollamaya çalıştığı Mehmet Ö. idaresindeki 16 JAF 19 plakalı araca çarpıp direksiyon hakimiyetini kaybederek, yol kenarındaki otobüs durağına girmişti. Otomobilin altında kalan Serkan Alkan (16), Furkan Akbulut (14) ve Mert B. (13) ile İbrahim Ç. ağır yaralanırken, ambulanslarla Çekirge Devlet Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralılardan Akbulut ile Alkan, hayatını kaybetmişti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'daki Trafik Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement