Bursa Dolandırıcılardan 444'lü Hat ile 2 Milyon Liralık Vurgun - Son Dakika
Güncel

Bursa Dolandırıcılardan 444'lü Hat ile 2 Milyon Liralık Vurgun

Bursa Dolandırıcılardan 444\'lü Hat ile 2 Milyon Liralık Vurgun

Bursa Dolandırıcılardan 444'lü hat ile 2 milyon liralık vurgunDolandırıcılardan 444'lü hat ile 2 milyon liralık vurgunEdip TEKİN / BURSA, (DHA) ? BURSA'da bilgisayara yüklenen özel bir program ile normal cep telefonu numarasını 444'lü banka numarasına çevirerek dolandırıcılık yapan üç kişi polis tarafından yakalandı.

29.06.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Dolandırıcılardan 444'lü hat ile 2 milyon liralık vurgun

Dolandırıcılardan 444'lü hat ile 2 milyon liralık vurgun

Edip TEKİN/ BURSA, (DHA) ? BURSA'da bilgisayara yüklenen özel bir program ile normal cep telefonu numarasını 444'lü banka numarasına çevirerek dolandırıcılık yapan üç kişi polis tarafından yakalandı. Zanlıların bu şekilde banka bilgilerini aldığı kişilerden 2 milyon liralık haksız kazanç elde etitği ortaya çıktı.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa polisi, bilgisayara yüklenen özel bir proğram ile aradıkları kişilerin cep telefonu ekranına, bankaların kullandığı 444'lü telefonlar ile ulaşan bazı kişilerin, vatandaşları dolandırdığını belirledi. Polis, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan bu kişilerin, "Bizden çekmiş olduğunu kredi masrafını hesabınıza iade edeceğiz. Bunun için kredi kartı bilgilerinizi vermelisiniz" diyerek aradıkları kişilerin bilgilerini alıp daha sonra hesabındaki paraları, İstanbul'da yaşayan ve ismi açıklanmayan bir kişinin hesabına aktardığını tesbit etti.

Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri isimlerini belirlediği M.E.H. (23) H.B.G. (27) ve A.O.'yu (27) savcılıktan alınan izinin ardından gözaltına aldı. Bu şekilde 2 milyon lira haksız kazanç elte ettikleri tesbit edilen zanlılar, ifadeleri alındıktan sora "Dolandırıcılık" suçundan adliyeye çıkartıldı.

Zanlılardan A.O.'nün daha öncede bu suçtan gözaltına alınıp sevk edilidği nöbetci mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Dolandırıcılardan 444'lü Hat ile 2 Milyon Liralık Vurgun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement