Bursa Dolandırıcılık Yapan Sahte Polisi Uzun Saçları Yakalattı - Son Dakika
Güncel

Bursa Dolandırıcılık Yapan Sahte Polisi Uzun Saçları Yakalattı

Bursa Dolandırıcılık Yapan Sahte Polisi Uzun Saçları Yakalattı

Dolandırıcılık yapan sahte polisi uzun saçları yakalattıBursa'da kendisini polis olarak tanıtan 23 yaşındaki İ.İ., telefonla aradığı 52 yaşındaki Ayşenur Başköylü'yü, "kuyumcu hırsızlığında kimlik bilgilerinize ulaşıldı" diye kandırarak 50 bin lirasını dolandırdı.

18.06.2016 13:06

Dolandırıcılık yapan sahte polisi uzun saçları yakalattı

Bursa'da kendisini polis olarak tanıtan 23 yaşındaki İ.İ., telefonla aradığı 52 yaşındaki Ayşenur Başköylü'yü, "kuyumcu hırsızlığında kimlik bilgilerinize ulaşıldı" diye kandırarak 50 bin lirasını dolandırdı. Şüpheliyi bulmak için çalışma başlatan polis, İ.İ.?yi eşgal üzerine verilen uzun saçlarından tanıyıp yaşanan kovalamacanın ardından yaralayarak gözaltına aldı.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Esentepe Mahallesi'nde Ayşenur Başköylü'nün cep telefonunu arayan İ.İ., kendisin polis olarak tanıtarak, Başköylü'nün kimlik bilgilerine, yaşanan bir koyumcu soygunu sonrası ulaştıklarını söyledi. Sahte polis Başköylü'den, inceleme yaptıktan sonra geri iade etmek koşulu ile evde bulunan tüm nakit para ve altınları kendisine teslim etmesini istedi. Panik yapan Ayşenur Başköylü, evde bulunan 10 bin lira nakit parayı ve 40 bin lira değerinde altını poşete koyarak sahte polisin yönlendirmesi ile poşeti Esentepe MAhalle Muhtarlığı'nın hemen yanındaki duvarın kenarına bıraktı.

SAKLANIP PARALARI KİMİN ALACAĞINI BEKLEMİŞ

Poşeti bırakan Ayşenur Başköylü, muhtarlık binasından uzaklaşarak bir binanın köşesine saklandı. Başköylü, burada bekleyerek poşeti kimin alacağını izledi. Kısa bir süre sonra muhtarlığın yanına gelen İ.İ, para ve altın dolu poşeti alarak uzaklaştı. Dolandırıldığını anlayan Başköylü, 155 Polis İmdat'ı arayarak, yaşadıklarını anlattı, duvar kenarına bıraktığı içersinde para ve altın bulunan poşeti, uzun saçlı genç bir kişinin aldığını söyledi.

SAHTE POLİSİ UZUN SAÇLARI YAKALATTI

Bunun üzerine çevrede önlem alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri, eşgal üzerine esmer ve 'Uzun saçlı" olan zanlıyı görünce durmasını istedi. Kaçan zanlı yaşanan kovalamacanın ardından yakalandı. Benzer suçlardan bir çok kaydı bulunan İ.İ. ifadesinin ardından "Dolandırıcılık" suçundan adliyeye çıkartılacak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Dolandırıcılık Yapan Sahte Polisi Uzun Saçları Yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement