Bursa Hayvanat Bahçesi 13 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Bursa Hayvanat Bahçesi 13 Yaşında

Bursa hayvanat bahçesi, kuruluşunun 13. Yıldönümünü Bursa çimento fabrikası ilköğretim okulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikle kutladı.

10.11.2011 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, kuruluşunun 13. yılını kutladı. Bursa Çimento Fabrikası İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı kuruluş etkinliğinde konuşan Bursa Hayvanat Bahçesi Müdürü Nermin Sığırcı, hayvanat bahçesinde doğal ortamlarıyla 80 türden 640 civarında hayvan barındığını vurguladı.

Bursa Hayvanat Bahçesi'nin, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği standartlarında 206 bin 600 metrekarelik alana kurulu bulunduğunu belirten Sığırcı, "Kentlilik bilinci içinde hayvanlarımızın refahını en üst düzeyde tutarak, ziyaretçilerimize doğaya olan özlemlerini karşılayabilecekleri, değişik ve hoş zaman geçirebilecekleri ortam sağlamayı hedefliyoruz.

Gör-hisset-koru temasıyla doğa ve hayvan sevgisi, çevre bilincinin gelişmesini görev edinen hayvanat bahçemizin hedeflerinden biri de 'ulusal ve uluslararası' düzeyde en iyi bahçelerden biri olmaktır" diye konuştu.

Sığırcı'nın konuşmasının ardından, Bursa Çimento Fabrikası İlköğretim Okulu öğrencileri, maymunların ve aslanların günlük beslenmelerine tanıklık etti.

Minik öğrenciler, maymunların muz, elma, portakal, üzümden oluşan beslenme menüsü ile aslanların tavuk ziyafetini ilgiyle izledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Hayvanat Bahçesi 13 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement