Bursa - Okul Kapısına Asma Kilitli Tepki - Son Dakika
Güncel

Bursa - Okul Kapısına Asma Kilitli Tepki

Okul kapısına asma kilitli tepki Çıkartılan Dershane Yasası ile Anadolu liselerindeki öğrenci azlığına dikkat çeken Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şubesi üyeleri yaşanan bu durumu, Bursa Anadolu Lisesi'nin kapısına, üzerinde "MEB Anadolu Liselerinin Kapısına Kilit Vuruyor" yazılı temsili kilit takarak protesto etti.

16.11.2015 17:17

Okul kapısına asma kilitli tepki

Çıkartılan Dershane Yasası ile Anadolu liselerindeki öğrenci azlığına dikkat çeken Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şubesi üyeleri yaşanan bu durumu, Bursa Anadolu Lisesi'nin kapısına, üzerinde "MEB Anadolu Liselerinin Kapısına Kilit Vuruyor" yazılı temsili kilit takarak protesto etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2014 yılının mart ayında çıkarılan ve Dershane Yasası olarak bilinen Milli 'Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına ilişkin kanun un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından eğitim sisteminde bazı değişiklikler yapıldı. Böylece, devlet desteği ile ailelere çocuklarını özel okulda okutma imkanı sağlandı. Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şubesi Başkanı Selçuk Türkoğlu, bu düzenleme ile devlet okullarındaki öğrenci sayısını azaldığına dikkat çekmek için açıklama yaptı.

Anadolu Liselerinin Yükseköğretimin temelini oluşturan en önemli orta öğretim kurumları olduğunu vurgulayan Türkoğlu, son 10 yıllık eğitim politikalarından sonra Anadolu Liselerinin kapatılmaya doğru sürüklendiğini ifade etti. Türkoğlu, 'Kamuoyunda 'Dershane Yasası' olarak bilinen yasa değişikliği ile başlayan Anadolu Liselerinden kaçış, hükümetin özel okullara öğrenci destek teşviki ile tavan yaptı. Bugün itibari ile özellikle Bursa Merkezdeki Anadolu Liselerimizin son sınıflarının yüzde 65'i Anadolu Lisesinden kaçmıştır. Örneğin, Bursa Anadolu Lisesi son sınıfta 272 öğrenci olması gerekirken bu sayı 100'e düşmüştür. Ahmet Erdem Aanadolu Lisesi son sınıfta 272 öğrenci olması gerekirken bu sayı 68'e inmiştir. Tofaş Fen Lisesi son sınıfta 136 öğrenci olması gerekirken bu sayı 45 tir. İMKB Fen Lisesi son sınıfta 120 öğrenci olması gerekirken şu anda burada 50 öğrenci bulunmaktadır. Erkek Anadolu Lisesi son sınıfta 238 öğrenci olması gerekirken bu sayı 130'a, Kız Anadolu Lisesi son sınıfta 238 öğrenci olması gerekirken bu rakam 105'e, Özlüce Anadolu Lisesi son sınıfta 204 öğrenci olması gerekirken bu sayı 78'e düşmüştür." dedi.

'SİSTEM 'PARAN VARSA OKU' HALİNE DÖNDÜ"

Kamuoyuna açıklanan haliyle dershane yasasının gerekçesinde 'okulun önemi ve itibarı artacak eğitimde fırsat eşitliği yakalanacak" ibaresinin bulunduğuna dikkat çeken Türkoğlu, 'Bu haliyle parası, imkanı olan veliler 11 ve 12. Sınıflarda öğrencilerini özel okula almaktadır. Üniversite sınavı öncesi sadece sınav odaklı not garantisi verilmiş bir sistem ile eğitimde fırsat eşitliği tamamıyla ortadan kalmış. Sistem 'paran varsa oku'ya dönmüştür. Türk Milli Eğitiminin göz bebeği Anadolu Liseleri bu gidişle içi boşalacak ve kapısına kilit asılacaktırö dedi.

Selçuk Türkoğlu ve yönetici arkadaşları tepkilerini üzerinde, ' MEB Anadolu Liselerinin Kapısına Kilit Vuruyor' yazılı temsili kilidi Bursa Anadolu Lisesi'nin kapısına asarak gösterdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Okul Kapısına Asma Kilitli Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement