Orhangazi Üniversitesi: Kayyum Vakfımıza Atandı, Bize Değil - Son Dakika
Güncel

Orhangazi Üniversitesi: Kayyum Vakfımıza Atandı, Bize Değil

Orhangazi Üniversitesi: Kayyum Vakfımıza Atandı, Bize Değil

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na kayyum atandı. Orhangazi Üniversitesi ise 'Kayyum vakfımıza atandı, bize değil' dedi.

04.06.2016 01:06  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na atanan kayyum göreve başladı. Vakıf bünyesinde kurulan Orhangazi Üniversitesi'nden bugün yapılan yazılı açıklamada kayyumun üniversiteye değil, kurucusu olan vakıflarına atandığı belirtildi.

KAYYUM GÖREVE BAŞLADI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bursa 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nce dün Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na kayyum atandı. Bu karar aynı gün vakıf yöneticilerine tebliğ edilirken atanan kayyum, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere göreve başladı. Bu olayın ardından Orhangazi Üniversitesi'ne giden polisler burada da yasal işlemler yaptı.

ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ: KAYYUM VAKFIMIZA ATANDI BİZE DEĞİL

Orhangazi Üniversitesi bugün yazılı açıklama yaptı. Kayyumun, üniversitelerine değil, bağlı oldukları Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na yapıldığı duyuruldu. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

"03.06.2016 tarihinde Bursa Orhangazi Üniversitesi'ne kayyum atandığı iddia edilmiştir. Üniversitemize herhangi bir kayyum atanması söz konusu değildir. Bursa 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2016/331 Esas sayılı dosyasından verilen, 03.06.2016 tarihli ara karar ile Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na tedbiren ve geçici bir süre kayyum atanmıştır."

BURSA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Kayyım atanmasına ilişkin Bursa Valiliği ise akşam saatlerinde, "İlimizde bulunan Uludağ Kültür Eğitim Vakfına kayyum ataması yapıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğümüze ait ekiplerimiz gerekli iş ve işlemler için Orhangazi Üniversitesinde görev aldılar." şeklinde yazılı açıklama yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orhangazi Üniversitesi: Kayyum Vakfımıza Atandı, Bize Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • hasta: işçi emeklilik yaşı 65....siz bir işveren olun... iş arayan 50 yaşındaki ihtiyarımı alacaksınız yoksa 20 yaşındaki genci mi? iktidar partisine oy verenlere şaşırıyorum..... 4 2 Yanıtla
  • Muhlis: yakında her eve bir kayyum atanırsa şaşırmayın ! 3 1 Yanıtla
  • yazıklar olsun: ulan arkadaş bu insanlar ve vakıflar kendiliğinden olmadıki bugün bunları kayyum atayan ve kapatanlar dün bunları görkemli ve şatafatlı açılış yapanlardı bu nasıl bir şey yahu madem bunları yıllarca başımıza neden bela ettiniz sayenizde hem zengin oldular hemde dünyanın her yerine yerleştiler ülkemizin en varlıklı zenginleri bunlar oldu paradamı anlaşamadınız yoksa 3 1 Yanıtla
    eren dagci: Devletin mali deniz yemiyen keriz Evet bolusumde anlasamamislar Vdandasa susmak duser biz dizilerimize bakalim evlilik programlari turk kurt laz cergez alevi sunni soylemleriyle oyalanmaliyizki rahatca calsinlar 0 0
  • allah razısı için: kayseri melikşah üniversitesinede bişe yapın 0 1 Yanıtla
  • Mhpliyiz: Masum insanlarin malini gasp edenler mahserde nasil hesap verecekler.zalimler icin yasasin cehennem.kul hakkini yiyene af yok.cunku zalimdir 0 0 Yanıtla

Advertisement