Bursalı Öğretmenler de İlk Derse Girmedi - Son Dakika
Güncel

Bursalı Öğretmenler de İlk Derse Girmedi

Bursalı Öğretmenler de İlk Derse Girmedi

Yalova’da kılık kıyafeti yüzünden Vali’nin tepki gösterdiği öğretmen kalp krizinden hayatını kaybedince Bursalı öğretmenler de ilk derse girmeyerek eylem yaptı.

06.04.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da kılık kıyafeti yüzünden Vali'nin tepki gösterdiği öğretmen kalp krizinden hayatını kaybedince Bursalı öğretmenler de ilk derse girmeyerek eylem yaptı.

Öğretmenler derse girmeyerek Yalova Valisi'ni protesto etmeden önce öğretmenler odasında basın bildirisi okudular. Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş, "Geçen hafta Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun hakaret ettiği öğretmen Halil Serkan Öz 3 Nisan Cuma günü Yalova'da düzenlenen "Öğretmene saygı mitingi" sırasında fenalaşıp kalp krizi sebebiyle vefat etmişti. Günümüzde öğretmene yönelik şiddet ve saldırılar giderek artmakta ve öğretmenin itibarı bilerek azaltılmaktadır. Makamını kullanarak öğretmeni ezmeye çalışan bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Vali Bey'i istifaya, İstifa edecek erdemi göstermezse hükümeti Valiyi görevden almaya davet ediyoruz. Bu saldırılar ve bu bakış açısı ülkenin geleceğine ve gelişmesine planlı ve kasıtlı darbeler vurmaktadır. Yalova'da yaşanan bu elim hadise bardağı taşıran son damla olmuştur. Eğitimcilere yapılan bu saldırı ve şiddeti protesto etmek ve bu konuda yönetenlerin eğitimcilere karşı bu bakış açısına dikkatleri çekmek amacıyla öğretmenlerimiz pazartesi günü ilk derse girmemişlerdir" dedi.

İlk derse girmeyen öğretmenler, ikinci dersten itibaren eğitime devam ettiler. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursalı Öğretmenler de İlk Derse Girmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement