Burundi'deki Siyasi Kriz - Son Dakika
Güncel

Burundi'deki Siyasi Kriz

Burundi'de muhalefetteki Ulusal Kurtuluş Hareketi Partisi'nden (FNL) 2 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

23.07.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burundi'de muhalefetteki Ulusal Kurtuluş Hareketi Partisi'nden (FNL) 2 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Güvenlik yetkilileri, başkent Bujumbura'da 21 yaşındaki Emmanuel Ndayishimiye adlı FNL üyesinin kimliği belirlenemeyen kişilerce öldürüldüğünü belirtti.

Yetkililer, Bujumbura'daki Kinama halk pazarı yakınında da bir FNL üyesinin cesedinin bulunduğunu söyledi ancak öldürülen kişinin kimliğinin henüz bilinmediğini ifade etti.

Saldırganların bulunması için operasyon başlatıldı.

Muhalefet ve sivil toplum kuruluşları, ülkede önceki gün düzenlenen devlet başkanı seçimi sonuçlarını tanımayacaklarını açıklamışlardı.

Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza, hükümet ile silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'ndaki devlet başkanının yalnızca 2 kez seçilebileceğine ilişkin maddeye rağmen, 3. kez adaylığını açıklamış, anayasa mahkemesi de "2005'te atamayla göreve gelen Nkurunziza'nın devlet başkanı seçimi için 3. kez aday olmasının önünde yasal bir engel bulunmadığı" yönünde karar bildirmişti.

Nkurunziza'nın resmen adaylığını duyurduğu 26 Nisan'dan bir gün sonra muhalefet ve sivil toplum kuruluşları protesto için sokaklara dökülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burundi'deki Siyasi Kriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement