Gerze'de Büyük Önder Atatürk Törenle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Gerze'de Büyük Önder Atatürk Törenle Anıldı

Gerze\'de Büyük Önder Atatürk Törenle Anıldı

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü nedeniyle Gerze'de tören düzenlendi.

10.11.2014 12:20  Güncelleme: 12:45

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü nedeniyle Gerze'de tören düzenlendi.

Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk büstüne sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Kültür ve Sanat Merkezindeki programa ise Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Doğan Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ünal Aslan, kurum müdürleri, öğrenciler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünce organize edilen anma programında konuşan okul müdür vekili Mehmet Fenercioğlu, " Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için bir araya geldik. Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. İleriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır" dedi.

Atatürk'ün yaşamından kesitlerin yer aldığı slayt sunumunun ardından şiirler okundu. Program Atatürk'e atfedilen "Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim" isimli dinletiyle sona erdi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gerze'de Büyük Önder Atatürk Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement