Büyük Satın Alma Suya Düştü! - Son Dakika
Teknoloji

Büyük Satın Alma Suya Düştü!

Büyük Satın Alma Suya Düştü!

İnternet dünyasından aylardır konuşulan dev satın alma anlaşması, ani bir kararla birlikte masadan kalktı!

09.12.2016 17:35

Görünene göre Spotify ve SoundCloud birleşimi gerçek olmaktan iyice uzaklaşmış durumda...

The Financial Times'ın Eylül ayındaki raporu, müzik yayını hizmeti Spotify'ın rakip yayın hizmeti SoundCloud'ı satın almak için "ileri derece görüşmelerde" olduğunu söylemekteydi. Ancak görünene göre iki firma arasında aylar süren görüşmeler sonuçsuz kaldı ve TechCrunch'ın söylediğine göre Spotify, satın alım planlarından vazgeçti.

Spotify içerisindeki ismi verilmeyen kaynağın söylediğine göre bu görüşmelerden, satın alımın Spotifty'ın önümüzdeki yıl kamuya açılma planlarını bozacağı korkusu ile vazgeçildi. Satış için bir fiyattan bahsedilmemişti ancak Bloomberg'in Temmuz ayında söylediğine göre SoundCloud'un sahipleri, firma değerini bir milyar dolarda gösteren bir satışı düşünmekteydi.

Görüşmelerin iptal olması, müzik hizmetlerinin kullanıcıları için rekabetin ciddileştiği bir zaman içerisinde yaşanmış durumda. Geçtiğimiz üç yıl içerisinde tüketicilerin tercihleri dijital indirmelerden, milyonlarca şarkı seçeneği sunan aylık paralı üyeliklere doğru değişmekteydi.

Market araştırmacısı Statista'nın belirttiğine göre şu anda piyasanın liderliği, Dünya genelinde 40 milyon ücretli üyesi ile Spotify'da bulunmakta. Ancak Apple, market liderine hızlı bir şekilde yaklaşmakta ve hizmetinin yayınlanmasının sadece 18 ay sonrasında 20 milyon üyeye ulaşmış durumda.

SoundCloud da oldukça popüler bir müzik kaynağı ve Spotify'ın aylık 100 milyon aktif dinleyicisine karşılık 175 milyon eşsiz ziyaretçiye sahip durumda. Genellikle "sesler için YouTube" olarak tanımlanan hizmetin Spotify ve Apple Music'ten en büyük farkı, kullanıcıların yükleme yapmalarına izin vermesi.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Büyük Satın Alma Suya Düştü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement