Afyonkarahisar'da Çağrı Merkezi Dolandırıcılarına Suçüstü - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Çağrı Merkezi Dolandırıcılarına Suçüstü

Afyonkarahisar\'da Çağrı Merkezi Dolandırıcılarına Suçüstü

Afyonkarahisar'da 'çağrı merkezi' adı altında vatandaşları arayarak dolandırdıkları tespit edilen 4 şüpheli yakalandı.

15.04.2015 16:14  Güncelleme: 16:16

Afyonkarahisar'da 'çağrı merkezi' adı altında vatandaşları arayarak dolandırdıkları tespit edilen 4 şüpheli yakalandı. Dolandırıcıların, kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği kişilerden, sigorta veya kart masraflarının geri ödeneceği bahanesiyle kazanç sağladığı belirlendi.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çağrı merkezi adı altında vatandaşları arayıp dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine Marulcu Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenledi. Operasyonda 4 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramada 8 bilgisayar, kişisel bilgilerin yer aldığı çok sayıda dosya ve kredi kartı bilgilerine ait dokümanlar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan A.O.K, A.K, F.Ş. ve S.K. adli makamlara teslim edildi.

DOSYALARCA KİŞİSEL BİLGİ

Konuya ilişkin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İçerisinde çeşitli bankalara ait kredi kartı bilgileri, dolandıracakları kart sahibinin adı, soyadı, cep telefonu numarası, TC Kimlik Numarası gibi bilgilerin bulunduğu 180 doküman, dolandırılan veya dolandırılacak şahıslara ait olduğu değerlendirilen tüm bilgilerin bulunduğu 7 defter, ajanda ve klasör, banka gönderi fiş koçanları, kargoya verilmeye hazır ve üzerinde farklı illerde oturan şahıslara ait olduğu görülen kargo paketleri, günlük gelir giderlerin ve çalışanların günlük yapmış oldukları tahsilatların toplamı üzerinden çalışana verilen komisyon bilgilerinin yazıldığı defter, mahkeme kararına istinaden muhafaza altına alınmıştır" denildi.

CEP TELEFONU ALIP SATIYORLAR

Dolandırıcıların 'Evrak takip birimi genel müdürlüğünden arıyorum' şeklinde bağlantı kurdukları kişilere, kredi kartı aidatı, sigorta ve dosya masraflarının iade edileceği yönünde bilgi verdikten sonra işlemlerin yapılabilmesi bahanesiyle kişisel bilgilerini ele geçirdiği tespit edildi. Bunun üzerine kişisel bilgileri ele geçirilen kişilerin kredi kartlarıyla genelde cep telefonu alan dolandırıcıların, bunları satarak kazanç sağladığı belirlendi. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Çağrı Merkezi Dolandırıcılarına Suçüstü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement