Çalışanların Derisinin Altına Çip Yerleştirdiler - Son Dakika
Teknoloji

Çalışanların Derisinin Altına Çip Yerleştirdiler

Çalışanların Derisinin Altına Çip Yerleştirdiler

İsveç'teki bir teknoloji iş merkezi, çalışanlarının derisinin altına çip yerleştirdi.

01.02.2015 22:14
Emre Çetinkaya - -

Bir iş yerinde çalışanların mekanı rahat ve verimli şekilde kullanabilmeleri için neler yapılabilir? Bazı şirketler mesela bu konuda kart sistemini kullanıyor. Bu tarz şirketlerde bazı yerlere geçiş yapmak için, fotokopi makinesini kullanmak için ya da kahve makinesinden kahve alabilmek için bu kartları okutmak gerekiyor. Ancak bu çözüm artık biraz eskidi ve yerini daha yenilikçi çözümlere bırakmaya başladı.


Bu anlamda İsveç'te Epicenter isimli bir yüksek teknoloji ofisi, çalışanlarının derisinin altına fotokopi makinelerini kullanabilmeleri, güvenlik kapılarından geçebilmeleri ve kantinden alışveriş yapabilmeleri için bir çip taktırmaya başladı.


Oldukça küçük boyutta olan bu çip, metro kartlarında da kullanılan radyo-frekans tanımlama (RFID) sistemi ile çalışıyor. Çalışanlar derilerinin altındaki bu çipi okutarak, ofis içerisinde birçok şeyden faydalanabiliyorlar.


Öte yandan 700 kişinin çalıştığı iş yerinde, önümüzdeki aylarda tüm çalışanlara mekanı rahat kullanabilmeleri için çip takılması planlanıyor.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Çalışanların Derisinin Altına Çip Yerleştirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement