Camide Vantilatör Kavgası, Çocuklara Kitaba Dönüştü - Son Dakika
Yaşam

Camide Vantilatör Kavgası, Çocuklara Kitaba Dönüştü

Camide Vantilatör Kavgası, Çocuklara Kitaba Dönüştü

Adana'da, bir camide vantilatör nedeniyle çıkan kavgada soruşturma başlatılan bir şüpheli ile 2 müşteki, Uzlaştırma Bürosu aracılığıyla anlaştı. Camideki çocuklara kitap alarak cezadan kurtuldular.

26.06.2016 10:54  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde bulanan Kiremithane Yeni Cami'nde, 15 Mayıs'ta, 49 yaşındaki İrfan Alcan, öğle namazından sonra havanın sıcak olması nedeniyle cami içinde bulunan vantilatörü açtı. Bu sırada tespih çeken 51 yaşındaki H.A., vantilatörün gürültü yaptığını ve rahatsız olduğunu belirterek kapatmasını istedi.

VANTİLATÖR TARTIŞMASI

Bunun üzerine İrfan Alcan ile H.A., vantilatörün açıp kapanması nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında H.A., tartıştığı Alcan ile kendilerini ayırmaya çalışan cami cemaatinden Abdülkadir Sarıboğa'yı hafif şekilde darp edip yaralayarak hakarette bulundu. Kavga güçlükle ayrılırken, darp edilen ve hakarete uğrayan İrfan Alcan ile Abdülkadir Sarıboğa, polise gidip şikayetçi olunca soruşturma başlatıldı.

Camide Vantilatör Kavgası, Çocuklara Kitaba Dönüştü

DAVA UZLAŞTIRMA BÜROSUNA BİLDİRİLDİ

Müşteki Alcan ve Sarıboğa ile şüpheli H.A., verdikleri ifadelerinde uzlaşmayı kabul ettiklerini bildirince, dosya, Uzlaştırma Bürosu Savcısı Faruk Salman tarafından uzlaştırmacı olan Adana Adliyesi İdari İşler Müdürü Recep Yalçınoğlu'na verildi.

'CAMİYE KİTAP ALSIN' TALEBİ

Uzlaştırmacı Yalçınoğlu, müştekilerle görüşüp uzlaşma şartı ve talebini aldı. Müştekiler kendileri için bir şey istemediklerini belirtip, içinde bulunduğumuz ayın Ramazan ayı olması ve olayın camide meydana geldiğini anımsatarak, camiye Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelen Suriyeli çocuklar için kitap yardımı yapmasını talep etti. Uzlaştırmacı Yalçınoğlu'nun görüştüğü şüpheli H.A. da uzlaşmayı kabul ederek müştekilerin talebini olumlu karşıladı.

Camide Vantilatör Kavgası, Çocuklara Kitaba Dönüştü

SURİYELİ ÇOCUKLARA KURAN ÖĞRENME KİTAPLARIYLA CEZADAN KURTULDU

H.A., iç savaştan kaçarak Adana'ya sığınan ve camiye gelen 50 çocuğa verilmek üzere Kur'an-ı Kerim okumayı öğretilen kitapları alarak Cami İmamı Mustafa Parmaksız'a teslim etti. Uzlaşma ile alınan kitaplar, şikayetçi İrfan Alcan ile Cami İmamı Parmaksız ve uzlaştırmacı Recep Yalçınoğlu koordinesinde camiye gelen Suriyeli çocuklara dağıtıldı. Uzlaşma sonucu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen şüpheli H.A., böylece, 'Kasten Yaralama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, 'Hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıp ceza almaktan kurtulmuş oldu.

Camide Vantilatör Kavgası, Çocuklara Kitaba Dönüştü
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ADALET SÜRECİ

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Savcısı Faruk Salman, uzlaşmanın, adalet sistemini cezalandırıcı bir süreçten işbirliğine dayalı bir sürece dönüştürdüğünü, tarafların uzlaşmayı kabul etmelerinin kendilerinin yararına olduğunu söyledi.

Camide Vantilatör Kavgası, Çocuklara Kitaba Dönüştü

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Camide Vantilatör Kavgası, Çocuklara Kitaba Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • CraL: Adanililar biraz rahat durun Allahin evi camii de bile kavga ediyorsunuz ayip ayip o vantratorlerin pervaneleri size ...... 53 3 Yanıtla
  • dürbünlü: seytan müslümanlara daha cok saldiriyor,,cünkü onlarin icindeki iman hazinesini görüyor,onu yok ettirmek istiyor. 10 0 Yanıtla
  • TY: cok hosuma gıttı ne guzel uygulama 6 2 Yanıtla
  • kayyum: Birazcıkta kulaklarını çevirmek gerekirdi sıpaların 0 4 Yanıtla
  • Diyarbakır: Adana kavgada olayda mekan Zaman tanımaz 0 0 Yanıtla
  • ramazba: Ulan gene bu Suriyeliler karlı çıktı bu işten 0 0 Yanıtla
  • Adana mı: adana nasıl bir yer cami kilise farketmiyor heryerde olay var 0 0 Yanıtla

Advertisement