Sarıkaya'da Din Görevlilerine Kahvaltı - Son Dakika
Yerel

Sarıkaya'da Din Görevlilerine Kahvaltı

Sarıkaya Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, din görevlileri için kahvaltı düzenledi.

16.10.2014 09:34  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkaya Müftülüğü, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında, din görevlileri için kahvaltı düzenledi.

Müftü Necmettin Kayar, bir oteldeki kahvaltıda, amaçlarının ilçe merkezinde ve köylerinde bulunan din görevlilerinin bir araya gelmesini ve iletişimlerinin artmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kayar, ekim ayının ilk haftası kutlanan Camiler ve Din Görevliler Haftası'nın, bu yıl Kurban Bayramına rastlaması nedeniyle 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlandığını ifade etti.

Yeryüzünde Kabe'nin birer şubesi olarak görev yapan camilerin fert ve toplum hayatında çok önemli rol oynadığını belirten Kayar, şunları kaydetti:

"Camiler örgün eğitimde önemli bir eğitim kurumudur. Bu yıl hafta münasebetiyle yapılacak olan etkinliklerde 'Cami ve gençlik' konusu ana tema olarak işlenecek olup, camide gençlerimize yer edindirmek, gençliği camiye alıştırarak birçok yanlış alışkanlıklardan uzak tutmak hedeflenmektedir. İlk olarak etkinliklerimiz arasında din görevlilerimiz ile beraber bir kahvaltı programı gerçekleştirdik. Bu kahvaltıyı vermemizdeki amacımız merkez ve köylerde bulunan din görevlilerimizin iletişimlerinin artması, moral ve motavisyonlarının yükselmesidir. Hafta dolayısıyla camilerimizin yapımında, bakım ve onarımında emeği geçen bütün hayır sahiplerinin ölmüşlerine rahmet, hayatta olanlarına sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Emekli görevlilerimize uzun ömürler, çalışan personellerimize de görevlerinde başarılar diliyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlara vesile olmasına yüce Allah'tan niyaz ediyorum." - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkaya'da Din Görevlilerine Kahvaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement