Camilere Yeni Düzenleme Haliliye Belediyesi'nden - Son Dakika
Yerel

Camilere Yeni Düzenleme Haliliye Belediyesi'nden

Camilere Yeni Düzenleme Haliliye Belediyesi\'nden

Haliliye Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü Haliliye Camilerini hava koşullarının etkisinden koruyacak modern tenteler yaptırıyor.

26.06.2015 17:40

Haliliye Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü Haliliye Camilerini hava koşullarının etkisinden koruyacak modern tenteler yaptırıyor. Uzaktan kumanda sistemi ile çalışan tenteler, istenildiği taktirde açılıp kapanabilme özelliğine sahip. Akşam saatlerinde ise ışıklandırma sistemi sayesinde camilerin her saat ışıl ışıl olmasını sağlayan tenteler, diğer camilerde de yaygınlaştırılacak.

Başlangıç aşamasında 2 camide uygulanan elektronik tente sistemi için Bağlarbaşı Mahallesi'nde Yeni İslahiye Cami ve Şair Nabi Mahallesi'nde ise Yeni Arabi Cami seçildi. Özellikle Ramazan Ayında her zamankinden kalabalıklaşan camilerde, gün saatlerinde artan sıcaklık, camilerin avlularının kullanımına engel oluyordu. Haliliye Belediyesinin yeni tente uygulaması ile artık camilerde her saate rahatlıkla güneşten koruma sağlanabilecek. Kış aylarında yağışa karşı, yaz aylarında ise güneşe karşı etkin koruma sağlayan tenteler özellikle cuma namazları ve cenaze namazları sırasında belirgin bir ihtiyaç olarak görülüyordu.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol bugün uygulamayı yerinde inceledi. Cuma namazı sonrasında camide incelemelerde bulunan Demirkol hem tenteyi inceledi, hem de caminin diğer eksiklerini de gidermek adına bilgiler aldı.

ŞAİR NABİ MAHALLESİ'NDE DE İNCELEMELER

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Yeni Arabi Camisi'nde yaptığı incelemelerin ardından Şair Nabi Mahallesi, semt pazarı, Buluntu Hoca Parkı'na da geçti. Burada vatandaşlarla sohbet eden ve talepleri dinleyen Demirkol, Şair Nabi Mahalle Muhtarı Hüseyin Çiçek ile yapılan hizmetleri paylaştı, öneri, talep ve şikayetleri dinledi.

Mahalle turunun ardından Şair Nabi Mahalle Muhtarı Hüseyin Çiçek, Demirkol'a Arabi Cami'ye yapılan tente için teşekkür ederek, parklarla ilgili taleplerini paylaştıklarını ifade etti.

Başkan Demirkol ise Şair Nabi Mahallesi'nin ihtiyaçları ve sorunları ile ilgilendiklerini ifade eden konuşmasında, önümüzdeki süreçte devam edecek olan hizmetler ilgili şunları söyledi:

"Bu mahalle turumuz, yapmış olduğumuz hizmetlerin yerinde incelenmesiydi ve elbette yapılacak olanların da. Halkın ihtiyaç duyduğu hizmetleri denetlemek amacıyla belediye meclis üyelerimiz ve müdürlerimiz ile birlikte mahalleyi dolaştık. Burada bulunan buluntu Hoca Parkı eski zamanlarda dizayn edilmiş, -Urfa karataşı ile dizayn edilmiş- yine bir takım ilaveler gerekiyor. Onları da zamanla yapacağız. Ayrıca Arabi Camisi İmamı Sayın Mehmet Yıldız Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Biz camiyi halı temizliği için araçlarımızı gönderelim dediğimiz zaman, camide hiçbir zaman için boşluk olmadığını Kur'an kursu ve mukabele ile vaktin dolu olduğunu, bu temizliğin bayram sonrasına ertelenmesini istedi. Bu camimize ve bölgemizde bulunan tüm camilerimize sıvı deterjanlık taktık. Bu camimize güneşten korunmak amaçlı bir de tente yaptık. İncelememizde bize eşlik ettiği için Şair Nabi Mahallesi Muhtarımız Sayın Hüseyin Çiçek'e ve mahalle halkına teşekkür ediyorum. Pazar esnafının da ihtiyaçlarını yerinde inceledik, fakat bu pazar yeri bize ait olan, mülkiyetimize ait olan bir yer olmadığı için ancak geçici düzenlemeler yapabileceğiz. Fakat zamanla kalıcı pazarlarda daha iyi şartlarda Haliliye'ye hizmet edeceğiz." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Camilere Yeni Düzenleme Haliliye Belediyesi'nden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement