Çan'da "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" Semineri - Son Dakika
Güncel

Çan'da "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" Semineri

Çan'da, "iletişim yoluyla dolandırıcılık" semineri düzenlendi.

21.01.2016 10:42

Çan'da, "iletişim yoluyla dolandırıcılık" semineri düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Uğurelli, Çan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Konferans Salonu'ndaki seminerde yaptığı konuşmada, insanların bedava yaşamak için türlü türlü yola başvurduğunu söyledi.

Bu yollardan birisinin de telefonla dolandırıcılık olduğunu belirten Uğurelli, "Daha önce kontörle istemeyle başladı bu olay. Dolandırıcılar, kendilerini hakim, savcı, polis ve asker olarak tanıttı. 'Operasyon yapıyoruz, hesaplarınız ele geçirildi' diyerek insanlarımızı dolandırıyorlar. Sizin tahmin ettiğiniz gibi ufak paralar değil, çok yüksek paralar kaybediliyor" dedi.

Uğurelli, kimilerinin evini, arabasını, mallarını satıp, dolandırıcılara kaptırdığını ifade ederek, "Hiçbir asker, polis, savcı sizi telefondan arayarak para istemez. Eğer hakkınızda bir şey var ise devletin arabası ve personeli vardır, adresiniz bellidir, gelir sizi alırız ve işleminizi yaparız. İşin içine para girdiğinde kimseye inanmayın veya mesaj yoluyla 'hediye çıktı' gibi konulara kesinlikle itibar etmeyin. Böyle bir şey varsa, kafanızı kurcalıyorsa gelin bize söyleyin biz size o konuda yardımcı olalım" diye konuştu.

Seminere, Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Güner, Çan Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Davut Tekne, Çan Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ali Yıldız, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çan'da 'İletişim Yoluyla Dolandırıcılık' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement