Çanakkale'de Deniz Suyu Çekildi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Deniz Suyu Çekildi

Çanakkale\'de Deniz Suyu Çekildi

ÇANAKKALE'de her yıl meydana gelen gel-git olayı nedeniyle deniz suyu çekilmeleri olayı bu yıl da Çanakkale Boğazı'nın belli bölümlerinde gözle görülür şekilde ortaya çıktı.

06.12.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANAKKALE'de her yıl meydana gelen gel-git olayı nedeniyle deniz suyu çekilmeleri olayı bu yıl da Çanakkale Boğazı'nın belli bölümlerinde gözle görülür şekilde ortaya çıktı.

Çanakkale'nin Kepez Beldesi ile Dardanos sahillerinin belirli bölümlerinde deniz suyunun kıyıdan 10 metre kadar çekildiği görüldü. Deniz suyunun çekilmesi ardından kayalıklardaki yosun ve bazı deniz canlıları ortaya çıktı. Bölgedeki balıkçı teknelerinin bazıları çekilme nedeniyle karaya oturdu. Yazlıkların bulunduğu Dardanos'ta yaşayan Mehmet Çelik, gelgit olayının bu dönemde sık görüldüğünü söyledi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde bu olayın net görüldüğünü anlatan Çelik, "Bu mevsimde çok yaşandığı için biz buna alıştık. Çekilme nedeniyle deniz canlıları su üstüne çıkıyor, tekneler kara oturuyor. Su geri gelince durum normale dönüyor" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alkan Öztekin, gelgit olaylarının mevsimsel olduğunu ifade etti. Özellikle sonbahardan kışa geçişlerde yaşanan bu durumun belli bölgelerde daha net bir şekilde gözlemlendiğini anlatan Öztekin, "Şu anda kışa geçiş söz konusu olduğu için bir gelgit var. Önümüzdeki süreçte de yaza geçişte yaşanacak. Doğa üstü bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Deniz Suyu Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement