Çanakkale'de Yıkım Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Yıkım Gerginliği

Çanakkale’de, belediyeye olan 72 bin liralık işgaliye harcını ödemediği iddiasıyla müştemilatı için yıkım kararı çıkan esnaf, iş yerini ve kendisini yakmakla tehdit etti.

02.12.2014 13:33

Kendisini iş yerine kilitleyen esnaf, polis ekipleri ve eski belediye meclis üyesi tarafından güçlükle ikna edildi.

Yalı Caddesi'nde Vakıf İş Hanı'nın zemin katında kafe işletmeciliği yapan Müjdat Kutbir, iş yerinin önünde bulunan kaldırıma yaptığı camekanlı alan için belediyeye ödemesi gereken işgaliye harcını, iddiaya göre 2005 yılından bu yana ödemedi. Çanakkale Belediyesi, daha önce tebligat ve ödeme emri gönderdiği iş yerinin camekanlı alanı için yıkım kararı çıkarttı. Polis ekipleri eşliğinde iş yerine gelen zabıta ekipleri, kararı uygulamak istedi. Ancak iş yeri sahibi Müjdat Kutbir, yıkım kararını uygulatmamak için, 5 litrelik su bidonuna doldurduğu benzinle birlikte kendisini iş yerine kilitledi. 

Yıkım kararını uygulatmayacağını söyleyerek iş yerini yakmakla tehdit eden Kutbir’i ikna etmek için ilk önce yıkımı takip eden gazeteciler devreye girdi. Belediyeye olan borcunu inkar etmediğini ve ödemek istediğini söyleyen Kutbir, “Ancak onların belirttiği gibi ödeme imkanım yok. 72 bin liralık borcu, 36 taksitte tahsil edeceklerini söylüyorlar. Ayda 2 bin liradan fazla taksite denk geliyor. Ben bu kadar taksiti ödeyemem. Ben de borcumu ödemek istiyorum. Ama daha uygun taksitlerle ödeyebilirim” dedi.

Kutbir’in ikna edilememesi üzerine devreye polis girdi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Armağan Şen, iş yerine gelerek Kutbir’le görüştü. Ardından eski belediye meclis üyesi olan MHP’li Levent Burak Ünal devreye girerek Kutbir’i sakinleştirmeye çalıştı. Yapılan görüşmelerin ardından Kutbir, yeni işgaliye borcu çıkmaması için, iş yerinin müştemilat kısmının yıkılmasına değil, teknik ekip tarafından kendisine teslim edilmek üzere sökülmesine ikna oldu. Borcunu da taksitlendirmeyi kabul eden Kutbir, benzin bidonunu polise teslim ederek iş yerini boşalttı. Kutbir’in çıkmasının ardından iş yerinin camekanlı bölümü teknik personel tarafından yerinden söküldü. 

CÜNEYT AKAY - GÜRKAN DÜZENLİ

ÇANAKKALE  

Çanakkale\'de Yıkım Gerginliği
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Yıkım Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement