Çanakkale - Otlar Kurudu Çalınan Altınlar Bulundu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Otlar Kurudu Çalınan Altınlar Bulundu

Çanakkale - Otlar Kurudu Çalınan Altınlar Bulundu

Otlar kurudu çalınan altınlar bulundu ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, bir evden hırsızlık yaptıktan sonra kaçarken pencereden atlayınca bacağı kırılan, biraz uzaklaştıktan sonra 112'yi arayıp, motosiklet kazasında yaralandığını söyleyerek yardım isteyen, ancak polisin dikkati sayesinde yakayı ele verip, 13 günlük tedavisinin ardındran tutuklan İ.B.'nin düşürdüğü altınlar, 68 gün sonra otlar kuruyunca bulundu.

13.09.2015 18:03

Otlar kurudu çalınan altınlar bulundu

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, bir evden hırsızlık yaptıktan sonra kaçarken pencereden atlayınca bacağı kırılan, biraz uzaklaştıktan sonra 112'yi arayıp, motosiklet kazasında yaralandığını söyleyerek yardım isteyen, ancak polisin dikkati sayesinde yakayı ele verip, 13 günlük tedavisinin ardındran tutuklan İ.B.'nin düşürdüğü altınlar, 68 gün sonra otlar kuruyunca bulundu.

Geçen 7 Temmuz'da memur emeklisi Yılmaz Uran (61) ve Firuzan Uran'ın (57) çiftinin Camikebir Mahallesi'ndeki evinin tuvalet penceresi camını kıran hırsız içeri girdi. Hırsızlık sırasında ev sahibi Yılmaz Uran eve geldi. Camın rüzgar nedeniyle kırıldığını düşünerek tamir etmeye çalışan Ural, üst kattan sesler duyunca durumu polise bildirdi. Hırsız ise kaçmak için üst katın penceresinden atladı. Sağ bacağı kırılan zanlı İ.B., yakalanmamak için filmleri aratmayan bir senaryo yazdı. Kırık bacağıyla evden 100 metre uzaklaşabilen İ.B., 112'yi arayıp, motosiklet ile kaza yaptığını ve yaralı olduğunu belirterek, yardım istedi.

Olay yerine gelen 112 sağlık ekibi, yaralı İ.B.'ye müdahale edip Bayramiç Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Sağ bacağında parçalı kırıklar olduğu belirlenen İ.B., Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Hırsızlık olayını araştıran polis, zanlının evin ikinci katının camından atlayarak kaçmasıyla aynı dakikalarda 112'ye bölgeden gelen kaza ihbarı arasındaki ilişkiyi araştırdı. Evin üst katının camının altında 3 küpe bulan polis, hırsızın buradan atlayıp kaçtığını belirledi. Zanlının yaralanmış olabileceğini düşünen polis, şüphelendiği İ.B.'nin Çanakkale'ye sevk edildiğini öğrendi. Hastaneye giden polis, tedavisi süren İ.B'nin üst aramasında 600 TL para ele geçirdi. Ayrıca, hastane içindeki bir çöp kutusunda çeşitli ziynet eşyalarına ulaşıldı. Hastanedeki 13 günlük tedavisinin ardından adliyeye sevk edilen İ.B. tutuklandı.

Ele geçirilen ziynet eşyası ve çalıntı olduğu anlaşılan para ise tutanakla Uran çiftine teslim edildi. Ancak, çalınan altınlardan bir kısım ise o dönemde bulunamadı.

Bugün evinin bahçesindeki kuru otlar arasında gezinirken yerde parlayan bir şey olduğunu farkeden Yılmaz Uran, eğilip baktığında bunun çalınan bileziklerden biri olduğunu farkedip, durumu polise bildirdi. Bahçede daha detaylı yapılan aramada 2 altın bilezik, bir zincir ve küpeler de bulundu. Altınları bulunca büyük sevinç yaşayan Uran, "Hırsızın kaçarken altınları bu çevrede bir yerlere sakladığını tahmin ediyordum. Ancak, bulamamıştım. Kaçarken buraya düşürdüğü ortaya çıktı. Otlar kuruyunca da altınlar ortaya çıktı. Çalınınca üzülmüştük. Ancak, şimdi tamamı bulunca kaçan keyfimiz yerine geldi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Otlar Kurudu Çalınan Altınlar Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement