Çankaya'da "Güney Afrika'da Kadınların Mücadeleleri" Sergisi - Son Dakika
Yerel

Çankaya'da "Güney Afrika'da Kadınların Mücadeleleri" Sergisi

Çankaya\'da "Güney Afrika\'da Kadınların Mücadeleleri" Sergisi

Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya, yeni sezonu “Güney Afrika’da Kadınların Mücadeleleri” sergisiyle açıyor.

15.08.2016 11:02

Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya, yeni sezonu " Güney Afrika'da Kadınların Mücadeleleri" sergisiyle açıyor. Güney Afrika Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen sergi, kadınların ırk ayrımcılığından özgürlüğe uzanan mücadele tarihini gözler önüne seriyor.

Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya, yaz döneminin ardından başlayacağı yeni sezonu "Güney Afrika'da Kadınların Mücadeleleri" sergisiyle açıyor. Güney Afrika Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen sergi, Güney Afrikalı kadınların ırk ayrımcılığından özgürlüğe uzanan mücadele tarihini çeşitli yönleriyle gözler önüne seriyor. Sergi, aynı zamanda 1956 yılında 20 bin kadının siyahların hareket alanını kısıtlayan paso yasalarını protesto etmek üzere Pretoria'daki parlamento binasına yaptıkları yürüyüşün 60. yıl dönümünü de kutluyor. Tam başlığı "Bizim Zaferlerimiz ve Bizim Gözyaşlarımız: 20. Yüzyılda Güney Afrika'da Kadınların Mücadeleleri" olan sergi, 2-29 Eylül tarihleri arasında görülebilecek.

Afrika'dan özel konuk

1956 yılındaki kadın yürüyüşünün simgelerinden olan Sophia Williams-De Bruyn serginin özel konuğu olarak ağırlanacak. de Bruyn, kadın yürüyüşü sırasında yaşananları ve o dönemde kadınların mücadelelerine ilişkin deneyimlerini de sergi kapsamında düzenlenen etkinliklerde anlatacak.

Eylül ayını kültürel miras ayı olarak gören, kültürel miras gününü ise 24 Eylül'de kutlayan Güney Afrika, 1 Eylül tarihinde de "Uluslararası Dünya Barış Günü"nü kutluyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya'da 'Güney Afrika'da Kadınların Mücadeleleri' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement