Çankayalı Çiftçiler Portekiz Yolcusu - Son Dakika
Yerel

Çankayalı Çiftçiler Portekiz Yolcusu

Çankaya Belediyesi, AB hibesi aldığı ilk uluslararası işbirliği projesi olan “Yağmur Hasadı Yoluyla İklim Değişikliğine Uyum Sağlanması Projesi” kapsamında 10 Çankayalı çiftçiyi, projenin daha önce uygulandığı Portekiz’e saha gezisine gönderiyor.

21.05.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi, AB hibesi aldığı ilk uluslararası işbirliği projesi olan "Yağmur Hasadı Yoluyla İklim Değişikliğine Uyum Sağlanması Projesi" kapsamında 10 Çankayalı çiftçiyi, projenin daha önce uygulandığı Portekiz'e saha gezisine gönderiyor.

Ürettiği her proje ve hizmette toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir tavır sergileyen Çankaya Belediyesi, heyeti de beşi kadın beşi erkek çiftçi olacak şekilde organize etti.

Çankaya Belediyesi, Peyzaj Araştırmaları Derneği ve Portekiz İnsani Dünya Derneği ile birlikte yürüttüğü "Yağmur Hasadı Yoluyla İklim Değişikliğine Uyum Sağlanması Projesi" kapsamında Çankaya'nın farklı köylerinden 10 çiftçiyi, projenin ilk uygulanma merkezi olan Portekiz'e götürüyor. Sivil Toplum Diyalogu Çevre Programı kapsamında AB'den hibe alan ilk projede dikkat edilen bir diğer ayrıntı ise katılımcı heyetin cinsiyet eşitliğine duyarlı olarak beş kadın beş erkek çiftçiden seçilmiş olması.

Yapılan iyi uygulamaları yerinde görmek ve kapasite artırımı konusunda eğitimler almak için 22- 26 Mayıs tarihleri arasında Portekiz'e gidecek heyet, öncesinde Karahasanlı Köy Muhtarı Hüdaverdi Gedik'in evinde toplandı. Çankaya Belediyesi uzmanlarının da katıldığı toplantıda çiftçiler iklim değişikliğine adaptasyon uygulamaları konusundaki bilgilerini tazelediler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankayalı Çiftçiler Portekiz Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement