Caprice Yatırımcılar Derneği Avukatından Açıklama - Son Dakika
Güncel

Caprice Yatırımcılar Derneği Avukatından Açıklama

Kamuouyunda Jet Fadıl adıyla tanınan Fadıl Akgündüz’ün mağdur ettiği insanlar tarafından kurulan Caprice Yatırımcılar Derneği Avukatı Kadir Buz, Fadıl Akgündüz’ün tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Eğer ki çıkıp mağduriyetleri gidereceğim dediği takdirde bu insanlar onun yanında yer alacaktır.

22.12.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamuouyunda Jet Fadıl adıyla tanınan Fadıl Akgündüz'ün mağdur ettiği insanlar tarafından kurulan Caprice Yatırımcılar Derneği Avukatı Kadir Buz, Fadıl Akgündüz'ün tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Eğer ki çıkıp mağduriyetleri gidereceğim dediği takdirde bu insanlar onun yanında yer alacaktır. Aksi takdire ise biz dernek olarak bir daha proje yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Ancak önceki projeleri gibi yarım bırakıp insanları kandırdığı takdirde artık dernek olarak biz yeni bir projeyle ortaya çıkmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında devremülk yolsuzluğu iddialarıyla soruşturma başlatılan Fadıl Akgündüz, dün akşam saatlerinde savcılığa ifade vermişti. 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Akgündüz tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Fadıl Akgündüz'ün projeleri olan Caprice Gold Bayrampaşa ve Maldivler'den yatırım yapan yatırımcıların bir araya gelerek kurduğu bir oluşum olan Caprice Yatırımcılar Dernek Avukatı Kadir Buz, Fadil Akgündüz'ün tutuklanmasının ardından açıklama yaptı.

"YA İNSANLARIN MAĞDURİYETİNİ GİDERECEK YA DA BÜYÜK BİR CEZA ÖDEYECEK"

Caprice Yatırımcılar Derneği Avukatı Kadir Buz, "Mağdur olan insanların sayısı 300'e yakın bir sayıya ulaştı. Yapılan soruşturma neticesinde Bakanlıklar harekete geçti. Kişiyle alakalı yapılan hareketler ve yapılan satışlar, para trafiği ve şirketle ilgili ayrıntılı yapılan soruşturma sonucunda, yapılan eylemlerle ilgili suç unsuruna rastlandığından dolayı ciddi bir rapor oluşturuldu. Bu rapor Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştıran sonra bu kişilerle alakalı Mali Şubeye ifadeleri alınmak üzere müzekkere gönderildi. Polis Mehmet Fadıl Akgündüz ile ilgili alınan ifadesinin sonucunda kendisinin tutuklanmak üzere Savcılığa intikal ettirildi. Savcılıkta alınan ifade sonrası tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme Fadıl Akgündüz'ün alınan ifadesi sonucunda tutuklanmak üzerek kendisini cezaevine gönderdi. Tabi binlerce mağdur söz konusu, binlerce mağdur var ortada kendisine inanarak, güvenerek, sonradan hayali olduğu ortaya çıkan projelere bu insanlar ortak oldu. Fakat o daha önceki projelerinde olduğu gibi kendisine inanan insanları yarı yolda bıraktı. Fakat bu yapmış olduğu hareketler, bu yapmış olduğu projeler öyle zannediyorum ki artık son projeleri olacak. ya ortaya çıkıp projelerinin arkasında durup ve bunları tamamlayıp mağdur ettiği insanların haklarını kendilerine iade edecek veya da Türk Adaleti önünde büyük bir ceza ile karşı karşıya kalacağına inanıyorum" dedi.

"BİR MİLYARA YAKIN PARA TOPLANDIĞI SÖYLENİYOR"

Yüksek miktarlarda paradan bahsedildiğini ifade eden Avukat Buz, "Yapılan yatırımlarda elde edilen gelirler için çok farklı rakamlar telaffuz edilmektedir. Caprice Gold Oteliyle ilgili yapmış olduğu satışlar yüklü miktarda olup ilk dönemlerde aylık 15 günlük satışlar yaparken, son dönemlerde bu satışları bir günlük devre mülk şeklinde pazarlamış rakamları yüksek meblağda olan rakamlar bunlar. Öyle zannediyorum ki bir milyara yakın para toplandığı ifade edilmektedir" diye konuştu.

"BUGÜNE KADAR ÇIKIP MAĞDURİYETİ ANLATSIN DİYE BEKLEDİK"

Bugüne kadar Fadıl Akgündüz'ün bu mağduriyeti neden yaptığını anlatması için beklediklerini dile getiren Buz, "Dernek olarak bugüne kadar bu sorunun cevabını arayış içerisindeydik. Bir şekilde kendisi ortaya çıksın bu yaşanan mağduriyetlerin sebebini açıklasın ve insanlarda bu açıklama doğrultusunda bir tavır bir tutum takılsınlar diye bekledik. Ancak bugüne kadar bu açıklamayı bizlere ve kamuoyna yapmadı. Ancak en son dün itibariyle mahkeme huzurunda ifadesi alındı. Biz hazır olmadığımız için orada ne şekilde bir savunma yaptığını şu an için biz bilemiyoruz. Ancak dosyaları inceledikten sonra bu konuda net bir bilgiye sahip olacağız" şeklinde konuştu.

"EĞER Kİ ÇIKIP MAĞDURİYETİ GİDERECEĞİM DERSE, BU İNSANLAR ONUN YANINDA YER ALACAKTIR"

Açıklamalarına devam eden Buz, "Dernek avukatı olduğumuz için bize ulaşan yüzlerce insan var. Her kişide ayrı ve acı hatırlara mevcut. Biz bunları dinlediğimiz için hem mesleki anlamda hem de insanı anlamda bizde acılara ortak olmuş durumdayız. Dolayısıyla bu acılar bu mağduriyetler giderilene kadar biz hukuki anlamda aynı zamanda sosyal ve siyasi alanlarda bu mağduriyeti duyuracağız ve gündeme getireceğiz. Kendisi daha öncede belirttiğim gibi projelerine sahip çıkıp 'ben bu sefere sözümü tutacağım ve mağduriyetleri gidereceğim' dediği takdir bütün insanlar mağdur kişiler onun yanında yer alacaktır. Ancak önceki projeleri gibi yarım bırakıp insanları kandırdığı takdirde artık dernek olarak biz yeni bir projeyle ortaya çıkmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Caprice Yatırımcılar Derneği Avukatından Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement