Çarşamba'da Kardan Yıkılan Seralar Yenileniyor - Son Dakika
Güncel

Çarşamba'da Kardan Yıkılan Seralar Yenileniyor

Çarşamba ilçesinde geçen yıl etkili olan kardan yıkılan seralar çelik konstrüksiyon olarak yenileniyor.

19.04.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşamba ilçesinde geçen yıl etkili olan kardan yıkılan seralar çelik konstrüksiyon olarak yenileniyor.

Karamustafalı Mahallesi'nde Sami Keskin ve eşi Cemile Keskin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlanan düşük faizli kredi desteğinden faydalanarak, kendi arazilerinde çelik konstrüksiyonlu seranın yapımına başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, ilçe müdürlüğünün hazırladığı proje kapsamında yapımı devam eden sera çalışmasını yerinde inceledi.

Akman, yaptığı açıklamada, 2015 yılının son döneminde kar yağışı nedeniyle bölgede çok fazla serada yıkılma meydana geldiğini anımsatarak, "Bu seraların temel yıkılma nedeni konstrüksiyonunun ahşap olmasından kaynaklı. Bakanlığımızın düşük faizli kredilerini tanıtmak için ilçemizde çiftçilerle birebir toplantılar yaptık. Bunun akabinde ilçe müdürlüğümüzün teknik elemanları ile kurulacak seraların projelerini hazırladık. Bu projeler temel olarak taşıyabileceği kar yükü ve rüzgar etkisi olayı baz alınarak hazırlandı. Bakanlığımızın düşük faizli kredisinden faydalanarak bu sera inşa edilmekte. Burada yapılan sera diğer üreticilerimize de örnek olur ve bu tarzda yapılan modern seralarla üreticilerimiz daha verimli bir üretim yöntemine geçmiş olur." dedi.

Bakanlığın verdiği düşük faizli krediye başvurarak serasını yaptıran Sami Keskin, "İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün destekleri ile projemiz onaylandı. Seramız yaklaşık 3 bin metrekare ve toplam maliyeti 86 - 87 bin lirayı buluyor. Devletimizin sağladığı kredi imkanları ile bu seramızı yaptık." şeklinde konuştu.

Sami Keskinin eşi Cemile Keskin de Bakanlık tarafından verilen desteği duyduktan sonra Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını ve ilçe müdürlüğü ile birlikte hazırladıkları projenin ardından seranın yapımına başladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çarşamba'da Kardan Yıkılan Seralar Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement