Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Güngör Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Güngör Açıklaması

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Güngör Açıklaması

"Bu sene tahminimizin de altında fındık var. Fındık toplanan bahçelerden bunu algılıyoruz"

02.09.2014 15:15

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, 2014 yılı fındık rekoltesinin beklenenden düşük olduğunu söyledi.

Güngör, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleriyle 2014 yılı fındık rekolte tahmin çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Ziraat odaları olarak rekolte tahminlerinin 375 bin ton civarı olduğunu ancak son günlerdeki aşırı sıcak havanın fındığı yaktığını ifade eden Güngör, "Bu sene tahminimizin de altında fındık var. Fındık toplanan bahçelerden bunu algılıyoruz. Fındık fiyatı bu sene ne olur bilemiyoruz. Alıcı ve satıcı arasındaki münasebetler ve borsanın belirlemelerine göre fındık fiyatları günlük olarak değişiyor ve fiyatlarının nereye kadar çıkabileceğini tahmin etmek zor" dedi.

Güngör, bu durumda TMO'nun öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydederek, "Fındığın yüzde 90'ı çikolata sanayisinde, yüzde 10'luk dilimi ise çerezlik olarak kullanılıyor. Burada ofisin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Yani ofisin, fazla olduğu zamanlarda günün şartlarına göre 100-200 bin ton fındığı alıp depolaması lazım. Olmadığı yıllarda fındığı piyasaya sürmesi ve dengeleyici rol üstlenmesi gerekiyor" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Güngör Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement