Cavcav'ın "Şifo" Operasyonu Tuttu - Son Dakika
Yerel

Cavcav'ın "Şifo" Operasyonu Tuttu

Cavcav\'ın "Şifo" Operasyonu Tuttu

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasına kadar sadece 4 puan toplayabilen kırmızı siyahlı ekip, Mehmet Özdilek yönetiminde sezonun son haftalarına kadar Avrupa hayali kurdu "Şifo", başkent ekibindeki 26 maçlık performansıyla Yanal, Roberto Mancini ve Slaven Bilic’in ardından 4. oldu.

20.05.2014 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA SAMUR - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek,  9. haftaya kadar sadece 4 puan toplayabilen kırmızı-siyahlı ekibi, sezonun son haftalarına kadar Avrupa heyecanının içinde tutmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonuna, takımı eski kaptanı Metin Diyadin'e emanet ederek başlayan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, alınan başarısız sonuçların ardından 9. hafta öncesinde adeta bir operasyon başlattı.

Tecrübeli başkan, ilk olarak transferi beraber yönettikleri kulüp genel menajeri Cem Onuk ile yolları ayırdı. Onuk'un yetkilerini Ali Ekber Düzgün'ü takım menajerliğine, Ferda Ramanlı'yı teknik menajerliğe ve Emrah Atasoy'u da idari menajerliğe getirerek, genç bir ekibe paylaştıran Cavcav, Diyadin ile de devam etmedi.

Mustafa Denizli, Hikmet Karaman gibi tecrübeli teknik adamların gündeme geldiği süreçte Cavcav, "gençlikte" ısrar ederek, yine Diyadin gibi genç bir isime karar verdi ve takımı futbolseverlerin "Şifo" lakbıyla tanıdığı Mehmet Özdilek'i seçti.

"Şifo"nun kırmızı-siyahlı ekiple sahaya çıktığı 9. hafta öncesinde Gençlerbirliği, sadece 2 maçta toplayabildiği 4 puanla tablonun son basamağında yer alıyordu.

"Şifo" şifa oldu

Medical Park Antalyaspor ile başarılı bir deneyim yaşayan Mehmet Özdilek, zor günler yaşatan Gençlerbirliği'ne adeta "ilaç" gibi geldi.

Başkent temsilcisiyle yaptığı ve 2 sezon geçerli olan anlaşmanın imza töreninde "oyuncu grubuna güveniyorum" diyerek, ekibine güven aşılamaya başlayan Mehmet Özdilek, bunun karşılığını, 9. haftada Sanica Boru Elazığspor deplasmanından başkente getirdiği 3 puanla yeni takımının başında sahaya çıktığı ilk maçta aldı.

Kırmızı-siyahlı kulüp yönetimi de ara transfer döneminde 3 takviye yaparak, Özdilek'in alternatiflerini artırdı ve Artsyom Alyaksandravich Radzkow (BATE Borisov). Johan Dahlin  (Malmö FF) ve Hakan Aslantaş'ı (Bursaspor) kadroya kattı.

"Ankara'da favori Gençlerbirliği'dir" sözünü 19 Mayıs Stadı'ndaki her karşılaşma öncesi ifade eden Mehmet Özdilek'in yönetiminde ilk yarıyı 21 puanla 11. sırada bitiren kırmızı-siyahlıların performansı, ikinci devre de devam etti ve son haftalarına kadar Avrupa mücadelesi verdiği 2013-2014 sezonunu 45 puanla 9. tamamladı.

Kırmızı-siyahlı ekibin başında çıktığı 26 maçın istatistikleri sonucunda topladığı 41 puanla ekibini Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Karabükspor'un ardından 5. sıraya çıkaran genç teknik adam, 1.58 de puan ortalamasını tutturdu.

"Şifo" bu ortalamasıyla Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini ve Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic'in ardından 4. sıralada yer aldı.

Ayrıca, Bilic 29, Mancini 35 farklı isimle çalışarak geniş kadroyla ligi tamamlarken Mehmet Özdilek, ancak 26 farklı isme şans verebildi. Bu futbolculardan Milan Smiljanic, Atabey ve İlkay ise sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydi.

Adı gibi "Gençler"

Özdilek, sezonun ilk yarısındaki Bursaspor maçında Ramazan, Ahmet, Doğa, Uğur ve Yusuf Emre'ye forma vererek, Gençlerbirliği'nin altyapıdan gelen gücünü de gösterdi.

"Şifo" yönetimindeki başkent temsilcisinin altyapıya verdiği önem Türkiye Futbol Federasyonu'nca da tescillendi.

Federasyonun yayın organı Tam Saha Dergisi'nde yayımlanan analizde, 6 futbolcuyla kadrosunda kendi altyapısından yetişen oyunculara şans veren takımlar sıralamasında, "rekorun" kırmızı- siyahlı kulüpte olduğu kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cavcav'ın 'Şifo' Operasyonu Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement