Çaykur Rizespor, Kayserispor Maçını "Final" Görüyor - Son Dakika
Yerel

Çaykur Rizespor, Kayserispor Maçını "Final" Görüyor

Çaykur Rizespor, Kayserispor Maçını "Final" Görüyor

Teknik Direktör Tütüneker: "Kayserispor ile deplasmanda final niteliğinde bir maç oynayacağız. Bu maçtan puan veya puanlar getirmek zorundayız"

09.04.2014 14:36

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Kayserispor ile oynayacakları maça final niteliğinde baktıklarını, bu maçtan puan veya puanlar getirmek zorunda olduklarını söyledi.

Tütüneker, Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ligde geçen hafta sahalarında Kardemir Karabükspor maçında aldıkları mağlubiyet ile ligde kalma yolunda avantaj kaybettiklerini belirtti.

Hafta sonundaki maçın hem Kayserispor hem de Çaykur Rizespor için çok önemli olduğunu ifade eden Tütüneker, "Kayserispor ile deplasmanda final niteliğinde bir maç oynayacağız. Bu maçtan puan veya puanlar getirmek zorundayız. Çok zor bir maç. Dış sahada daha rahat bir oyun görüntüsü veriyoruz. Futbolculara iç sahada daha fazla baskı oluşuyor. Kayserispor deplasmanı daha rahat olacak diye düşünüyoruz" dedi.

İç sahada kapanan takımlara karşı zorlandıklarını kaydeden Tütüneker, "Lualua ve Ümit'in gelmesi işlerimizi biraz daha kolaylaştıracak. Akhisar Belediyespor maçını kazanınca rahatladık diye düşündük. İç saha maçlarında üretkenlik bulamıyoruz. Sakatlıktan dönen arkadaşlar tam formda dönmediği için kolay olmuyor. Her futbolcuya şans vermeye çalışıyoruz. Yerli futbolcular daha iyiyse tercihimizi böyle kullanıyoruz. Yabancı sayımız 3-5 olur, fark etmiyor" ifadelerini kullandı.

Böyle zamanda seyirci desteğine ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Tütüneker, şöyle devam etti:

"Son maçta bana tepki gösterildi. Ben ilk veya son değilim. Fatih Terim, Morinho, herkese tepki oluyor. Ben burada kalsam da kalmasam da bu maçlar oynanacak ve içeride oynanacak. Bu şehir takıma destek vermek zorunda. Ben bunları ihtiyaç olduğu için söylüyorum. Kötü giderken taraftar ortaya çıkar ve destekler. Bu çocuklar iç sahada baskı altında oynuyor. Üzerinde baskı oluyor. Baskı varken yok yalan mı söyleyelim. Ligde 6 maç kaldı. Benim burada olup olmamam önemli değil. 6 hafta bu takımla gideceğiz. Deplasmanda daha rahat, içeride baskı hissediyor futbolcu. Taraftar inşallah sahip çıkar."

Ligde 5 maçta 9 puan kazandıklarını belirten Tütüneker, "Kötü durumda değiliz. Bu ligde işler kolay değil. 40 puanın yeteceğini düşünüyorum. Amacımız elbette Kayseri'den galibiyetle dönmek. Bu yarış lig sonuna kadar devam edecektir. Bu işi başarabilecek gücümüz var. Birlik olmak zorundayız" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çaykur Rizespor, Kayserispor Maçını 'Final' Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement