Çeltik Hasadı - Son Dakika
Yerel

Çeltik Hasadı

Çeltik Hasadı

Edirne Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Erken: "Yılın getirdiği doğa olaylarından dolayı hasadımızın diğer yıllara göre 100 200 kilo daha aşağılarda seyretmesi, çeltik üreticimizi hayal kırıklığına uğratmıştır ama bir sevindirici nokta fiyatımız diğer yıllara göre daha.

21.10.2014 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Erken, çeltik veriminde rekoltenin önceki yıllara oranla az ancak fiyatının iyi seviyede olduğunu söyledi.

Erken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeltik hasadının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Çeltik fiyatının geçen yıla oranla yüksek olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Erken, "Yılın getirdiği doğa olaylarından dolayı hasadımızın diğer yıllara göre 100 - 200 kilo daha aşağılarda seyretmesi, çeltik üreticimizi hayal kırıklığına uğratmıştır ama bir sevindirici nokta fiyatımızın diğer yıllara göre daha iyi" diye konuştu.

Çeltik üreticisinin en büyük maliyetinin elektrik faturaları olduğunun vurgulayan Erken, şunları kaydetti:

" İpsala'da geçtiğimiz cuma günü istişare toplantısı yapıldı. Edirne'de üretilen çeltikle ilgili bundan sonraki aşamada neler yapılması gerektiği konusunu masaya yatırdık. En büyük sıkıntı yine elektrik. Bilindiği gibi her yıl feryat ettiğimiz bu çeltiğin üretiminde tükettiğimiz enerjinin, yıl içinde 100 milyon kilovata varan bu enerjinin fatura bedelleri çıktı. Şu anda hasat dönemi dolayısıyla ödemeye çalışıyoruz ama ödenmeyen faturalarımız da var ve faizleri işliyor. Biz her zaman bunu yıl sonu hasat döneminde ödememiz gerektiğini ifade etmemize rağmen TREDAŞ konuya devletin el atması gerektiğini ifade etmekteler. Bu sorunun ivedilikle çözülmesi ve yetkililerin konuyla ilgilenmesini bekliyoruz." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çeltik Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement