Cesaret Köprüsü Balyozla Test Edildi - Son Dakika
Dünya

Cesaret Köprüsü Balyozla Test Edildi

Mühendisler, dünyanın en yüksek ve uzun cam tabanlı köprüsünün sağlamlığını kanıtlamak için balyozla test yaptı.

14.06.2016 16:12  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en yüksek ve uzun cam tabanlı köprüsü Temmuz ayında Çin'de ziyaretçilere açılacak. Mühendisler köprünün sağlamlığını kanıtlamak için balyozla test yaptı.

22 MİLİMETRELİK CAM KULLANILDI

Çin'in Hunan eyaletindeki Şiniuzhai Ulusal Parkı'nda bir kanyon üzerinde inşa edilen cam köprü 300 metre uzunluğunda. Yerden 180 metre yükseklikte bulunan cam köprünün inşasında 22 milimetrelik ikikatlı cam kullanıldı. Çinli yetkililer, söz konusu camın pencere camlarından 25 kat daha dayanıklı olduğunu belirtti.

GÜNDE 12 SAAT ÇALIŞILARAK CAM KÖPRÜYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Buda Dağı'nda iki kıyıyı birleştiren köprü tahtadan yapılmıştı. Çin'deki en tehlikeli köprüler arasında ismi sayılan bu köprü 11 mühendis tarafından günde 12 saat çalışılarak cam köprüye dönüştürüldü. Köprüden geçmek cesaret istediği için ismi "Cesaret Köprüsü" olarak da değiştirildi.

Cesaret Köprüsü Balyozla Test Edildi

Son Dakika Dünya Cesaret Köprüsü Balyozla Test Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ANTALYALI YORUK...: Mavikartal cinliler durustluk ve hilesizlik anlayisina gore uretim secenekleri sunuyor, sen siparisi verirken kalite onemli degil benim karim onemli dersen adam ona gore dandik urun secenegi sunuyor yok ben namaz kilmam ama insanlarida kandiramam derdim kar degil durust tic.dersen adamlar avrupai ayarda urun secenegi sunup uretip bulundugun ulkene yolluyor.... 15 0 Yanıtla
  • AKIL NEDEN VAR İNSANDA: BU CAMLAR İMAL AŞAMASINDA HİÇ TEST EDİLMEMİŞ DİYE ÖNGÖRÜDE BULUNABİLİRİZ.KALİTE KONTROL EDİLMEMİŞTİR MUTLAKA.İLKKEZ ORADA DENENİYORDUR HABERE BAKINCAAAAAAA ALAMIYORUZYA NEYSE 0 0 Yanıtla
  • Space: Vura vura kılcal deforme yaptı... Şimdi değil belki ama kimbilir kimler üzerindeyken patlar. 0 0 Yanıtla

Advertisement