Çetin Ceviz Gelecek Neslin Bilinçlenmesi İçin Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

Çetin Ceviz Gelecek Neslin Bilinçlenmesi İçin Sahnelendi

Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu'nun "Çetin Ceviz" adlı madde bağımlılığına karşı mücadele konusunu ele alan sosyal içerikli tiyatrosunu Keşanlılar'la buluşturdu.

03.11.2014 15:54

1 Kasım günü akşamı Keşan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, ücretsiz olan ve saat 20.30'da başlayan oyun öncesi sahneye çıkarak konukları selamlayan oyunun Yönetmeni Abdullah Şahin; gençleri ve gelecek nesli, günümüzde çok ucuz fiyatlara pazarlanan zararlı maddelerin bağımlılığından kurtarmak ve bilinç oluşturmak için böyle bir oyunu hazırladıklarını aktardı ve destek veren, kentinin aydınlanması için çaba harcayan, aynı zamanda özel tiyatroların yaşaması için de elinden gelen gayreti gösteren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Keşan Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmasının devamında kısa zaman sonra Keşan'da, Keşan Belediyesi'nin Esnaf AVM olarak nitelendirdiği Çok Amaçlı Pazar Yeri Kompleksi'nin faaliyete geçeceğini aktaran ve bu komplekste 800 kişilik tiyatro salonu da bulunacağını belirten Şahin; "Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan, bu kompleksin tiyatro salonunun inşasıyla ilgili olarak bizimle fikir alışverişinde bulundu. Ömrü tiyatro salonlarında geçen ve ihtiyaçları bilen kişiler olarak biz de naçizane fikirlerimizi kendisine ilettik." dedi.

Bu sırada söz alan Özcan da "Tiyatro salonunun kullanımına ilişkin bir bilene danışmak istedik. Projemizi mimarlar çiziyor ama orayı aktif şekilde kullanacak olan kişiler tiyatrocularımız. Onların istek ve beklentilerini de göz önüne alarak ortak bir çalışma yaptık." şeklinde konuştu.

Mehmet Özcan'ın konuşmasından sonra, tiyatro sahnelendi.

Ömer Leventoğlu'nun yazdığı, Sibel Aydın'ın yönetmen yardımcılığı, Arda Alpkıray'ın koreografisi, Melisa Cülfük'ün dekor-kostümü, Abdullah Koç'un ışık-efekti Tülin Safi'nin fotoğrafları ile sahnelen oyunda; Beyza Alsancak, Şerif Şahinler, Tanya Avedisyan, Güneş Bilir, Enver Akbaş ve Emel Demirhan rol aldı.

Arkadaş kurbanı olan bir genç kızın madde bağımlılığına başlayışı, başladıktan sonra yalnızlığı ve ailesinden uzaklaşması, içine düştüğü durum sonrası kendini sorgulaması ve yine ailesinin desteği ile madde bağımlılığından kurtuluşunu anlatan, izleyenler tarafından tam not alan tiyatro oyunu sonrası sahneye torunu Hayal Özcan ile gelerek oyuncuları tebrik eden ve çiçek takdiminde bulunan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, "Çok kaliteli ve sosyal içerikli bir oyunu hep beraber izledik. 11 yıldır Keşan'a çok çeşitli tiyatro oyunları getirdik ama bu kadar sosyal içerikli, mesaj dolu bir oyunu ilk defa izledik. Oyunda da gördük bütün kötülüklerin panzehiri sevgidir. Yüreğiniz hep sevgiyle dolsun." şeklinde konuştu.

Tiyatroyu Mehmet Özcan'ın yanı sıra eşi Şengül Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Meclis Üyesi Nurgül Yıldırım ve vatandaşlar izledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çetin Ceviz Gelecek Neslin Bilinçlenmesi İçin Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement