Cevahir Doğan: "Trafikteki Her Kural Hatası, Bir Kul Hakkıdır" - Son Dakika
Güncel

Cevahir Doğan: "Trafikteki Her Kural Hatası, Bir Kul Hakkıdır"

Cevahir Doğan: "Trafikteki Her Kural Hatası, Bir Kul Hakkıdır"

Beykoz Belediyesi tarafından organize edilen programda Radyo Trafik Yayın Yönetmeni Cevahir Doğan vatandaşlar ile trafik söyleşisi yaptı.

18.11.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beykoz Belediyesi tarafından organize edilen programda Radyo Trafik Yayın Yönetmeni Cevahir Doğan vatandaşlar ile trafik söyleşisi yaptı. Trafik kurallarının hassasiyetine değinen Cevahir Doğan, "Trafikteki her kural hatası, birer kul hakkıdır" dedi.

Beykoz Prof.Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde yapılan trafik söyleşisine Radyo Trafikte sunucusu olan Cenk Sarıkaya ve vatandaşlar katıldı. Radyo Trafik Yayın Yönetmeni Cevahir Doğan, yayın hayatında karşılaştıkları olaylarla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

"TRAFİKTEKİ HER KURAL HATASI, BİRER KUL HAKKIDIR"

Cevahir Doğan, "Ülkemizde her gün 20-25 kişi vefat ediyor Her yıl 4-5 bin kişi ölüyor. Ama hastanedekilerle birlikte 10 bin kişi yaşamını yitiriyor. Sağımızda ölüm, solumuzda ölüm ben yetiştiğim köyde birisi öldüğünde onun ailesine saygı olsun diye televizyonumuzu açmazdık. Şimdi ölüm çok basit olmuş. Yollarda bize ulaşan ihbarlarda otomobillerde çocukların trafikte babasının kucağında hiçbir emniyet önlemi alınmadan seyir halinde olunması çok üzücü ve düşündürücü yaşanacak üzücü bir kazada anne ve babanın yaşayacağı tramvayı düşünün maalesef trafikte hata affetmiyor. Standartlara uygun kimse trafikte seyir halinde olmadığı için kul hakkının ne kadar değerli olduğunu bilmeliyiz. Trafikte yaşanan onlarca hata var ki bu hatalar ile kul hakkı yiyoruz ve trafikteki her kural hatası, birer kul hakkıdır. Sol tarafımızı hep kul hakkı ile dolduruyoruz" şeklinde konuştu.

Emniyet şeridinin önemine değinen Cevahir, "2010 yılında Samandıra'da yaşanan ve 9 kişinin öldüğü kaza sonrası emniyet şeridinin dolu olması nedeni ile orada halen can çekişen ve yaşayan insanlar kurtarılmayı beklediler. Emniyet şeridinin önemini sürekli yayınlarımızda sürücülerimizle paylaştık.Trafikte sabırlı ve anlayışlı olmak zorundayız emniyet şeridinde Emniyet şeridini kullanan ve birçok kazaya davetiye çıkaran sürücülerin vicdan azabı çekiyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cevahir Doğan: 'Trafikteki Her Kural Hatası, Bir Kul Hakkıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement