Çevre Müdürlüğü'nden İşletmelere Yönelik Atık Yönetimi Çalışması - Son Dakika
Yerel

Çevre Müdürlüğü'nden İşletmelere Yönelik Atık Yönetimi Çalışması

Çevre Müdürlüğü\'nden İşletmelere Yönelik Atık Yönetimi Çalışması

Gaziosmanpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, işletmelere yönelik olarak “Atık Yönetimi Çalışması” yapacak.

08.09.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, işletmelere yönelik olarak "Atık Yönetimi Çalışması" yapacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geri dönüşebilir atıklarla ilgili ilçede faaliyet gösteren işletmelere yönelik "Atık Yönetimi Çalışması" yapacak. İlçede faaliyet gösteren geri dönüşebilir atık üreten firmalar, belediye personelleri tarafından ziyaret edilerek uyulması gereken mevzuat kuralları tebliğ edilecek. Yapılan çalışma ile atıkların mevcut yasal düzenlenmelere uygun şekilde kontrolünün ve gerekli yazılı uyarıların yapılarak atık yönetim sisteminin tüm ilçe genelinde uygulanması amaçlanıyor.

"ATIKLARIN İNSAN SAĞLIĞINA OLUMSUZ ETKİLERİ AZALTILACAK"

"Çevre Dostu Gaziosmanpaşa" için her alanda çalışmaya başladıklarını söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "İşletmelerde atık yönetim sistemi oluşturulması sonucu hava, su, toprak kirliliğine sebep olacak atıklar kontrol altına alınacaktır. Atıkların kontrolsüz ve bilinçsiz doğaya bırakılmasının önüne geçilerek insan sağlığına olumsuz etkileri azaltılacaktır. Aynı zamanda geri dönüşüme kazandırılan atıklar sayesinde doğal kaynaklarımız korunacak, ham madde ve enerji tasarrufu sağlanacaktır. Sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir çevre için atığı oluşturan işletme çalışanlarının bilinçlendirilmesi son derece önemlidir. Atığın kaynağında ayrıştırılması sonucu sağlanacak katkı ve faydaları her vatandaşımız bilmeli ve bu bilinçle hareket etmelidir. Bu bizim dünyamıza ve çocuklarımızın geleceğine en büyük borcumuzdur" dedi.

Atık yönetimi çalışmasının yapılacağı işletmeler ise şöyle; "Bakanlık tarafından çıkarılan yönetmeliklere uyulmasına dair; 2 bin 354 adet işletmeye (marketler, mağazalar, perakende satış noktaları vs.) ambalaj atıkları, 672 adet işletmeye (lokanta, cafe, yemekhane, vs) bitkisel ve hayvansal atık yağlar, bin 384 adet işletmeye (tekstil atölyeleri, mobilya, marangoz, ayakkabı vs.) imalat atıkları, 130 adet işletmeye (cep telefonu servisleri, bilgisayar teknik servisleri vs.) atık pil ve akümülatörler, 151 adet işletmeye (oto bakım servisleri, madeni yağ satış noktaları, oto tamirhaneleri vs.) atık madeni yağlar, 44 adet işletmeye (oto lastiği satış yerleri, oto lastiği tamircileri vs.) ömrünü tamamlamış lastikler ve 4 bin 474 adet işletmeye (market, fırın, pastane, mağazalar vs) biobozunur poşet konularında tebligatlar yapılacak." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevre Müdürlüğü'nden İşletmelere Yönelik Atık Yönetimi Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement