Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde Hes Protestosu - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde Hes Protestosu

Osmangazi ilçesinde, bir grup, Aksu Mahallesi'nde yapımına başlanması planlanan Hidroelektrik Santral (HES) projesini protesto etti.

13.11.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi ilçesinde, bir grup, Aksu Mahallesi'nde yapımına başlanması planlanan Hidroelektrik Santral (HES) projesini protesto etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanan grup adına konuşan Aksu Mahalle Muhtarı İbrahim Özcan, kısa bir süre önce Aksu Deresi'nde başlatılan HES projesini kabul etmediklerini söyledi.

Aksu Deresi'nin iki yanında tarlaları olduğunu belirten Özcan, şöyle konuştu:

"Aksu Deresi, tarlalarımızın sigortasıdır. Bugüne kadar Aksu Deresi ile var olduk. Bundan sonra da ancak bu dere kendi yatağında özgür aktığı sürece mahallemizde var olacağız. Başka bir yere gitmek değil, bugüne kadar olduğu gibi mahallemizde Aksu Deresi'nin bize verdiği canla yaşamak istiyoruz. Mahallemize adını veren Aksu Deresi bugüne kadar bizimdi. bundan sonra da bizim olmalıdır. Suyumuzu vermeyeceğiz. HES projesini istemiyoruz."

Grup, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde "olumsuz" raporu verilmesi talebiyle 140 imzayla hazırladıkları dilekçeyi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne verdikten sonra dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde Hes Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement