Ceyhun Eriş Trabzonspor-Fenerbahçe Maçını Değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Ceyhun Eriş Trabzonspor-Fenerbahçe Maçını Değerlendirdi

Türk futbolunun yıldız ismi Ceyhun Eriş, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi daha önce formasını giydiği her iki takımın mücadelesini Eurosport için değerlendirdi.

14.09.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe formasıyla çıktığı Trabzonspor maçında bulduğu gol maçın hakemi Ali Aydın tarafından çizgiyi geçmediği gerekçesiyle hatalı bir şekilde iptal edilen, Trabzonspor formasıyla çıktığı Fenerbahçe maçındaysa bulduğu 2 gole rağmen 3-2'lik yenilgiye engel olamayan Ceyhun Eriş, Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçını Eurosport okurları için değerlendirdi.

İşte Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi her iki takımın da formasını giyen unutulmaz futbolcuyla gerçekleştirdiğimiz kısa söyleşi;

Geçtiğimiz sezon oynanan 45 dakikanın ve yaşananların gölgesinde bir maç olacak. Atmosfer hakkında neler söylemek istersiniz?

3 Temmuz'un da etkisiyle son derece gergin bir maç olacağı ortada. Gerek Trabzon gerekse Trabzonspor son derece gergin bir şekilde geçtiğimiz sezondan bu yana bu maçı bekliyor diyebiliriz. Halihazırda zaten gergin bir ortam varken yönetici tavırları da son derece önemli. Hem yöneticiler hem de futbolcular taraftarları tahrik edici açıklamalardan kaçımalılar. Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a, Trabzonspor'un da Fenerbahçe'ye ihtiyacı var. Ligde herkes aynı gemide.

Diego'nun Fenerbahçe'nin takım savunmasını olumsuz yönde etkileyeceği yönünde tahminler var. Oyun karakteri size çok benzer bir isim, Diego hakkında neler söylemek istersiniz. Fenerbahçe'ye olumlu veya olumsuz getirileri neler olur?

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'yi ön tarafa itebilen sadece Caner ve Gökhan vardı. Oyunu itebilen tek oyuncularının bekleri olması Fenerbahçe için sıkıntılı bir durumdu. Sow, Emenike, Kuyt çok önemli oyuncular ama o noktada bir organizatör ihtiyacı son derece belliydi. Fenerbahçe uzun zamandır takım savunmasını iyi yapabilen bir takım kaldı ki Diego da durarak oynayan bir oyuncu değil. Takım savunmasına olumsuz bir katkı yapacağını düşünmüyorum Diego'nun çok başarılı olacağına eminim.

İsmail Kartal'ın ilk ciddi sınavı bu. Maça imzasını atmak için sürpriz bir kadro veya hamle yapmasıın bekliyor musunuz?

İsmail Hoca'dan öyle bir hamle beklemiyorum. Antrenörler için ikinci adamlıktan birinci adamlığa geçiş çok zordur. İsmail Kartal zor bir görevi kabul etti. Futbolcular iyi performans gösterdiği sürece sıkıntı yaşamaz ama işler kötü gitmeye başlarsa sorgulanacak ilk kişi olur.

Fenerbahçe'de yardımcı antrenörün teknik adam olduğu son sezon Oğuz Çetin'le 2002-2003 sezonunda yaşanmıştı ve siz de takımın bir parçasıydınız...

Evet o sezon çok kötü geçmişti ve sezonu altıncı tamamlamıştık. UEFA Kupası'na bile katılamadık o sezon ama neyse ki Galatasaray'ı 6-0 yendik de kendimizi affettirdik (Gülüyor). Dediğim gibi ikinci adamken her şey daha kolay ama birinci adam olmak çok zordur futbolda. İsmail Kartal oyuncularıyla ilişkisine dikkat etmeli. İkinci adamken birinci adamlığa geçişi yumuşak bir şekilde yapmalı aksi halde keskin bir geçiş hem onun hem de takım açısından kötü sonuçlar doğurur. Göründüğünden çok daha zor bir görevi var İsmail Hoca'nın yardımcı antrenörlük başka, teknik adamlık bambaşka şeyler.

Uğur Aktan

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ceyhun Eriş Trabzonspor-Fenerbahçe Maçını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement