CHP'den Şüpheli Asker Ölümleri İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Güncel

CHP'den Şüpheli Asker Ölümleri İçin Kanun Teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, askeri birliklerde şüpheli bir şekilde ölen askerlerin ailelerinin mağduriyetinin telafi edilmesi için kanun teklifi verdi.

23.07.2014 10:02  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, askeri birliklerde şüpheli şekilde hayatını kaybeden er ve erbaşların ailelerinin mağduriyetinin telafi edilmesi için kanun teklifi verdi.

Tanrıkulu, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde, şehit yakınları, malul ve gaziler ile aileleri ile çatışma mağduru sivillere sağlanan mali ve sosyal haklar ile sunulan hizmetlerin çeşitli mevzuatta düzenlendiği belirtilerek şöyle denildi:

"Ülkemizde en temel insan hakkı olan, yaşam hakkının ihlal edildiğini mağdurları ve cenazeleri belli olan fakat failleri belirlenememiş birçok şüpheli ölüm vakası olduğu ve cezasızlığın bir sorun olduğu ortadadır. Askeri birliklerde şüpheli şekilde hayatını kaybeden er ve erbaşların ailelerinin mağduriyetinin telafi edilmesi gerekmektedir.

Bu çerçevede söz konusu talep ve beklentileri karşılamaya yönelik olarak işbu kanun teklifi hazırlanmıştır."

Teklif, askeri birliklerde, askerlik görevini ifa ederken herhangi bir sebeple hayatını kaybeden er ve erbaşların hak sahibi yakınlarının bu nedenle uğradığı maddi zararlar hakkında Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun hükümlerinin uygulanmasını öngörüyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den Şüpheli Asker Ölümleri İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement