CHP'den Söğütlü Belediyesine Yolsuzluk Suçlaması - Son Dakika
Yerel

CHP'den Söğütlü Belediyesine Yolsuzluk Suçlaması

CHP\'den Söğütlü Belediyesine Yolsuzluk Suçlaması

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan'ın yolsuzluk yaptığını iddia ederek elindeki belgelerle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

24.06.2013 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan'ın yolsuzluk yaptığını iddia ederek elindeki belgelerle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Keleş, Özcan'ın ilçeye yaptırdığı Çok Amaçlı Spor Salonu ve Kapalı Pazaryerinin ihale tarihinden 9 ay önce yüklenici firma tarafından fatura kesildiğini ve 500 bin TL'ye mal olması gereken yerin 682 bin TL'ye mal edilerek Söğütlülerin zarara uğratıldığını öne sürdü.

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısında Söğütlü Belediyesini yolsuzluk yapmakla suçladı. Keleş ellerindeki belgelerle birlikte bu sabah Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, Başkan Özcan'ı istifa etmeye davet etti.

Keleş yaptığı açıklamada, Söğütlü Belediyesi tarafından ilçeye yaptırılan Çok Amaçlı Spor Salonu ve Kapalı Pazaryeri inşaatında Söğütlü halkının 284 bin 397 TL zarara uğratıldığını öne sürdü. Çok Amaçlı Spor Salonu ve Kapalı Pazaryeri ihalesinin anahtar teslim en düşük fiyat olan KDV hariç 337 bin TL ihaleye verildiğini anlatan Keleş, "284 bin 397 TL'lik bir inşaat malzemesi alımı yapılmıştır. Belediye bunu Kamu İhale Kanunu unutarak kitabına uydurmaya çalışmıştır ancak karşısında CHP'yi bulmuştur" dedi.

Söğütlü Belediyesi'nin 1 Haziran 2012 ihale tarihli işin sözleşmesini 20 Mayıs 2013 tarihinde imzaladığını, söz konusu yerlerin ise Temmuz 2012 tarihinde bittiğinin altını çizen Keleş, "Daha da vahimi bu işin yüklenici firmasının 337 Bin TL'lik faturasını 18 Ağustos 2012 tarihinde yani sözleşmenin imzalandığı tarihten 9 ay önce kesmesidir. Söğütlü Belediyesi aynı zamanda mal alımını da aynı şekilde yapmıştır. Bu durum ne Ülkemizde ne de dünyada eşi benzeri olmayan bir durumdur. Kısacası Söğütlü Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu ve Kapalı Pazaryerini 2012 yılında bir firmaya yaptırmış, işin kanun ve prosedür yönünü ise 2013 yılında kitabına uydurmak istemiştir." şeklinde konuştu.

Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan'a da seslenen Keleş, "31 Mayıs 2012 tarihli internet ve gazetelerde bulunan beyanatlarınızda, pazaryerinin 30 Haziran 2012 tarihinde açılacağını ve yaklaşık 500 bin TL'ye mal olacağını belirtmiştiniz. Sayın başkan sizin ve ekibinizin yapmış olduğu kanunsuz ve yanlış işler nedeniyle bu tesis Söğütlü Belediyesi ve halkına tam 682 bin 57 TL'ye mal olmuştur. Sizi Söğütlü halkına vermiş olduğunuz bu zarar nedeniyle istifa etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Keleş, ellerinde diğer AK Partili belediyelerle ilgili olarak da yolsuzluklar olduğunu ve bunları belgeleri ile birlikte açıklamaya devam edeceklerini söyleyerek, "Biz sürekli olarak halkın yanındayız. Bunları bu yolsuzlukları ortaya çıkarmak bizim görevimizdir" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'den Söğütlü Belediyesine Yolsuzluk Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement