Lider Çiftçiler Yetişiyor - Son Dakika
Güncel

Lider Çiftçiler Yetişiyor

Lider Çiftçiler Yetişiyor

Güneydoğu Anadolu Projesi Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi ile Güneydoğu'da, çiftçi çocuklarına verilen tarım eğitimleri tamamlandı.

22.08.2014 09:52  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi ile Güneydoğu'nun farklı il ve ilçelerinden getirilen çiftçi çocuklarına tarımla ilgili eğitim verildi.

Tarlada uygulamalı verilen eğitimde sulama sistemleri, ürün çeşitleri yetiştirme tarzı şeklinde temel bilgiler sunuldu. GAP İdaresi tarafından 'GAP Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme' projesi kapsamında bölge illerden gelen çocuk çiftçiye tarım ile ilgili eğitim verildi. 13 eğitmenin görev aldığı eğitim kampı 2 hafta sürdü. Tarlalarda uygulamalı olarak yapılan eğitimde yeni sulama sistemleri ağırlıklı işlendi. Dün gece ise eğitimin son günü olması sebebiyle program düzenlendi. Kampta çocuklara bilgisayar ve İngilizce derslerin yanı sıra çok sayıda sosyal etkinlik ve spor müsabakaları için de imkan oluşturuldu. Öğrenciler kampın bitmesinin ardından kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti, GAP Bölge Müdürlüğü Tesislerinde kendileri için düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda öğrenciler çeşitli oyun etkinlikleriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Program sonunda kursa katılan öğrencilere katılım belgesi verildi.

Sulamaya yeni açılan alanlardan çocukları eğittiklerini söyleyen GAP Bölge Kalkındırma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Bu bizim tarım kampımızdır. Çocuklara yönelik eğitim faaliyetlerimiz var. Çocukları şimdiden eğitmek, şimdiden sulamayla tanıştırmak, sulama tekniklerini öğretmek, sosyalleşmelerini sağlamak için lider çiftçi tarım kampı var. 14-16 yaş arası çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Bunu 12 yıldır yapıyoruz. Özellikle sulamaya yeni açtığımız alanlarda çocuklarımızı eğitip onları 2 hafta kampa alıyoruz. Çeşitli kurum ve çeşitli yerler ziyaretler edildi. Şu ana kadar bin 400 öğrenci eğitildi. Bu yıl da 40 öğrenciye eğitim verildi" ifadelerini kullandı.

Çocuklar eğlenirken gece sonunda birbirinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lider Çiftçiler Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement