Çığ Gibi Büyüyen Emzirme Akımı Dünya Sağlık Örgütü'nün Dikkatini Çekti - Son Dakika
Dünya

Çığ Gibi Büyüyen Emzirme Akımı Dünya Sağlık Örgütü'nün Dikkatini Çekti

Kadınların bebeklerini halka açık alanlarda emzirmesi konusunda tüm anneleri cesaretlendirmek amaçlı başlatılan 'brelfie' hareketi, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü'nün de dikkatini çekti.

30.07.2016 16:14  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınların bebeklerini halka açık alanlarda emzirmesini normalleştirmek ve bu konuda tüm anneleri cesaretlendirmek amaçlı sosyal medya üzerinden başlatılan 'brelfie' hareketi, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü'nün de dikkatini çekti. Binlerce kadının dahil olduğu akımda, anneler, bebeklerini emzirirken fotoğraflarını çekiyor ve sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Anne sütünün önemine dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü, 'cesaret verici' diye tanımladığı kampanyaya ilişkin "Kesinlikle devam etmeli" açıklamasında bulundu.

'DÜNYA EMZİRME HAFTASI' VE FARKINDALIK

UNICEF de kampanyanın, 1 Ağustos'ta başlayacak 'Dünya Emzirme Haftası'ndan hemen önce başlamasına işaret etti ve 'brelfie'nin uluslararası düzeyde farkındalık yaratmak için altın bir fırsat olduğunu duyurdu.

YENİDOĞANLARDA ANNE SÜTÜ ÖNEMLİ

UNICEF'in verilerine göre, 77 milyon yenidoğanın neredeyse yarısından fazlası, özellikle ilk bir saat içinde anne sütüyle beslenmiyor ve bu durum ölümcül hastalıklara yol açabiliyor.

İlk altı aylarında yeterli anne sütüyle beslenenen bebekler, beslenmeyenlere oranla, enfeksiyonlara karşı yedi kat daha dayanıklı oluyor.

Çığ Gibi Büyüyen Emzirme Akımı Dünya Sağlık Örgütü\'nün Dikkatini Çekti

Son Dakika Dünya Çığ Gibi Büyüyen Emzirme Akımı Dünya Sağlık Örgütü'nün Dikkatini Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement