Ciğere Kebabına Turistlerden Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Ciğere Kebabına Turistlerden Yoğun İlgi

Ciğere Kebabına Turistlerden Yoğun İlgi

Şanlıurfa’nın yöresel yemeklerinden başında gelen ciğer kebabı, şehre gelen yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

25.12.2013 17:39

Şanlıurfa'nın yöresel yemeklerinden başında gelen ciğer kebabı, şehre gelen yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Özellikle Şanlıurfa'nın Haşimiye Meydanı'nda başta olmak üzere şehrin birçok değişik yerlerinde satışı sunulan ciğer kebabı, günün her saatinde tüketiliyor. Haşimiye Meydanı'nda ciğer kebabı satışı yapan Sinan Çiftçi, "Günde ortalama 5 yüz ile 6 yüz kilo arasında satış gerçekleştiriyoruz. Şuanda olduğu gibi yoğun satışımız mevcut. Yerli ve yabancı turist olmak üzere müşterilerimiz mevcut. Mesela şuan Avrupa Birliği Destek Projesi ile Romanya'dan gelen müşterilerimiz var. Bunların yanında yerli halktan da ilgi görüyoruz. Ciğerlerimiz günlük olarak geliyor ve taze bir şekilde müşterilerimize sunuyoruz. İş yerimiz haftanın 7 günü, 24 saat açık" dedi.

Bir çok defa Şanlıurfa'ya geldiğini ifade eden bir rehber, "Şanlıurfa gelen turistlerin öncelikle en çok merak duydukları şeylerin başında şehrin tarihi mekanları ile yöresel yemekleri oluyor. Onun için bizlerde onları sık sık ciğer kebabı yemeye getiriyoruz. İlk defa bu yemeği deneyenler, ciğer kebabına karşı büyük hayranlık duyduklarını ifade ediyor" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ciğere Kebabına Turistlerden Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement