Bu Yılın İlk İkiz Pandası Dünyaya Geldi - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Yılın İlk İkiz Pandası Dünyaya Geldi

Çin'de hayvanat bahçesinde dünyaya gelen ikiz pandalar dünya genelinde bu yılın doğan ilk ikiz panda olma özelliğini taşıyor. Dünyada sadece 1600 panda kaldığı sanılıyor.

21.06.2016 07:54  Güncelleme: 09:52

Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin güneybatısında bulunan Sıçuan eyaletinin başkenti Çangdu'daki hayvanat bahçesinde bulunan ya Li adlı panda, dünya genelinde bu yılın ilk ikizini doğurdu.

İKİ YAVRU DA DİŞİ

Yetkililer, panda yavrularının dişi ve sağlık durumlarının iyi olduğunu açıklarken, yavrulardan birinin 144 gram diğerinin ise 113 gram ağırlığında dünyaya geldiğini belirtti.

ANNELERİ DE İKİZ OLARAK DOĞMUŞTU

Ya Li de 2009 yılında Vın Li adlı kardeşi ile dünyaya ikiz dişi olarak gelmişti.

TABİATA SALINAN PANDALAR GPS'Lİ TASMALAR İLE TAKİP EDİLİYOR

Çin, yetiştirme merkezlerinde suni yollarla büyütülen pandaları 2006'dan bu yana vahşi yaşama salıyor. Son yıllarda pandaların vahşi doğaya uyum sağlaması için daha fazla çabanın harcandığı ülkede tabiata salınan pandalar GPS'li tasmalarıyla takip ediliyor.

DÜNYADA BİN 600 TANE KALDI

Dünyada sadece bin 600 panda kaldığı sanılıyor. Doğal ortamlarının bozulması ve doğum oranlarının azalması nedeniyle tehdit altındaki türler arasında yer alan pandaların büyük bir kısmı Çin'deki yetiştirme çiftliklerinde bulunuyor.

Bu Yılın İlk İkiz Pandası Dünyaya Geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bu Yılın İlk İkiz Pandası Dünyaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • karaşahin: sülüğe benziyo 3 4 Yanıtla

Advertisement