Çin'de Tuvalet Molaları İçin Özel Park Yerleri Yapıldı - Son Dakika
Dünya
BBC

Çin'de Tuvalet Molaları İçin Özel Park Yerleri Yapıldı

Çin\'de Tuvalet Molaları İçin Özel Park Yerleri Yapıldı

Devasa trafik kuyruklarıyla bilinen Çin'de, acil tuvalet molası ihtiyacı duyan sürücüler için ücretsiz park yerleri tahsis edildi.

24.01.2017 13:07  Güncelleme: 14:35

Çin'in orta kesiminde yer alan Xi'an kentinde ana yollardaki 50 umumi tuvalet yakınına park yerleri yapıldığını ve bu yerlerin sarıyla işaretlendiği duyuruldu. Yaklaşık 5 milyon nüfuslu şehirde bu haber sürücüler tarafından sevinçle karşılandı.

SINIR 15 DAKİKA

Her bir park yeri özel olarak tuvalet molası için ayrıldı ve sürücülere 15 dakikalık park sınırı getirildi. Böylece park yerini başka amaçlar için kullanmanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Kentteki trafik polisleri de halktan bu park yerlerini daha uzun süre işgal edenleri kendilerine bildirmelerini istedi.

China Daily gazetesine konuşan bir sürücü, ücret ödemeden kısa bir tuvalet molası için park yeri kullanabilecek olmaktan ötürü mutlu olduğunu söyledi.

ŞEHİRDE 300 BİN UMUMİ TUVALET BULUNUYOR

Trafik polisleri tuvalet molası için ayrılmış park yerlerin sayısının artırılması için çalışmalar yürütüldüğünü söylüyor. Xi'an kentinde 300 bin umumi tuvalet bulunuyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Çin'de Tuvalet Molaları İçin Özel Park Yerleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement