Çin'deki Kriz Danimarka'daki Büyük Kuruluşları da Vurdu - Son Dakika
Güncel

Çin'deki Kriz Danimarka'daki Büyük Kuruluşları da Vurdu

Çin'deki ekonomik gelişmeler nedeniyle dünya borsalarında yaşanan panik Danimarka'yı da etkiledi.

25.08.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'deki ekonomik gelişmeler nedeniyle dünya borsalarında yaşanan panik Danimarka'yı da etkiledi. Danimarka ve diğer İskandinav ülkelerinde basında geniş yer bulan kriz, Danimarka borsasında kısa sürede olsa yüzde 7.25'e kadar düşüş yaşanmasına sebep oldu ve C20 index 4,7 düşüşle kapandı. Ekonomi uzmanları, Danimarka'da bir gün içinde yaşanan en büyük düşüş olduğuna dikkat çekerek iç piyasada bazı iflasların yaşanabileceği uyarısında bulundular.

Ülke piyasasında en büyük düşüş, yüzde 7.7 (73 milyar) ile ile Novo Nordisk, yüzde 11,3 (34 Milyar) ile Nordea bank, yüzde 20.5 (17 milyar) ile Novozymes, yüzde 18.5 (14 milyar) ile Carlsberg ve yüzde 4,8 (12,5 milyar) ile A.P Möller firmalarında yaşandı. Ekonomi uzmanı Lau Svenssen, yaşanan paniğin birkaç gün sonra geçebileceğini öne sürerek: "Yaşanan kan gölü, birkaç gün sonra sona erebilir. Ancak bu sırada insanlar kendi ayaklarının üzerine düşmeye devam edecekler ve iflaslar gelebilir" dedi.

Pazartesi günü yaşanan paniğin ardından Danimarka borsası salı gününe CAP 20 indexte yüzde 2.1 artışla başladı. Sydbank Ekonomi Müdürü Björn Schwarz, merkez bankasının yaptığı açıklamalara göre yatırımcıların önümüzdeki birkaç hafta iniş ve çıkışlara hazırlıkla olmaları gerektiğini söyledi. Uzmanlar, yatırımcılara, paniğe kapılmamaları çağrısında bulunarak, hisselerdeki düşüşün, yeni hisse satın alma yansı yarattığını söylediler. Avrupa hisselerinin son 7 ayın en düşük seviyesine düştüğü bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çin'deki Kriz Danimarka'daki Büyük Kuruluşları da Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement